Фотодокументална изложба “Жените в историята на академичната наука в България” ще бъде открита в Музея на розата в Казанлък

0
56



Фотодокументалната изложба “Жените в историята на академичната наука в България” ще бъде открита днес в Музея на розата в Казанлък, съобщават от местната администрация в официалната си интернет страница. Съорганизатор е Регионалният академичен център, а експозицията е посветена на Международния ден на жената 8 март. 

Изложбата включва 19 постера и е част от проекта Енциклопедичен справочник и база данни “Жените в историята на академичната наука в България”, финансиран от ЮНЕСКО през 2017 година. 

Документалната експозиция прави ретроспекция на темата за жените и мястото, което те заемат в създаването, развитието и утвърждаването на Българската академия на науките и нейните академични звена, посочват от Община Казанлък. Тя показва важни и малко известни документи от служебните архиви и от лични архивни фондове, както и богат фотоматериал за жените учени. 

Изложбата ще бъде достъпна за посещения до 20 април, а входът ще е свободен.

БТА припомня, че през 2022 година експозицията, посветена на жените учени, беше показана в Общинската библиотека “Искра”. 

/ХТ/



Източник БТА