Ученици от Първо основно училище “Христо Ботев” в Търговище организираха благотворителна акция в подкрепа на болни братя

0
61


Ученици от Първо основно училище “Христо Ботев” в Търговище организираха благотворителна акция в подкрепа на болни братя. В инициативата се включиха учениците от шести „б“ клас и класният им ръководите Радостина Радева, съобщиха от училището.

За екипа, който са успели да изградят, това е поредната добра кауза, пред която не остават безразлични. Доброволно шестокласниците са събрали 830 лева, които да бъдат в помощ на Милен и Петър – двама братя с тежка съдба.

Милен е на 20 години, а Петър – на 10 и са от село Дебелт, Бургас. Милен губи и двете си ръце при трудов инцидент през октомври миналата година. Това е и преломният момент за семейството, тъй като малкият Петър се налага да обгрижва и помага на по-големия си брат. Бащата на двете деца работи, но изкарва скромни средства, поради което живеят в тежки битови условия. Майката на братята също е със здравословни проблеми и не успява да се грижи за тях, посочват от екипа.

Мисията на Радева е да води учениците си по пътя на добротворството, включвайки и техните родители. Така всички заедно правят нещо красиво и смислено. Тя не веднъж е споделяла, че именно в ситуации като тази децата съвсем естествено “отварят” своите сърца и това да помагат ги кара да се чувстват удовлетворени, отбелязват от училището. 

През миналата година учители и ученици организираха дарителска кампания в подкрепа на възпитаничка на училището.

/ХК/



Източник БТА