Ученици от първи до четвърти клас от Враца могат да се включат в конкурс на тема „Гората е живот и обща отговорност!“

0
55



Конкурс за рисунка на тема „Гората е живот и обща отговорност!“ обявиха днес Природен парк „Врачански Балкан“ и Северозападно държавно предприятие – Враца. Поводът е  предстоящата „Седмицата на гората 2024 г.“, която ще се проведе от първи до седми април. 

Конкурсът дава възможност на учениците от началните училища да представят своята визия за красотата на българската гора, грижата за нея и нейните обитатели, обясняват организаторите. Според регламента могат да участват деца от първи до четвърти клас включително, форматът на рисунките да е А4, а всеки участник може да изпрати само едно творба. Всяка трябва да бъде придружена с трите имена на автора, класа и училището, в което учи, както и телефон за връзка. Рисунките могат да бъдат изпратени или оставени на място в Природозащитен център „Натура“ или в СЗДП-Враца до 25-и март. 

Това няма да е единствената инициатива на ПП „Врачански Балкан“ по повод Седмицата на гората, казаха за БТА от парка. Програмата им предвижда още изложба с рисунките от този конкурс и награждаване на победителите, и горска арт-работилница, които ще се проведат на 1 април; горско състезание в местността „Хижата“ на 9 април, както и участие в изложението “Природа, лов и риболов”.

/ХТ/



Източник БТА