Украински катери са свалили руски самолет близо до сондажните платформи “Кулите на Бойко” (ВИДЕО)

0
158

©

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са ударили руски самолет, намиращ се в Черно море близо до сондажните съоръжения, наричани “Кулите на Бойко“. Това съобщава РБК-Украйна, като се позовава на украинското разузнаване.

Според данните на медията сблъсъкът с руския самолет е станал в териториалните води на Украйна близо до Змийския остров, в района на така наречените “кули на Бойко“.

Там самолетът на руските сили се е опитал да атакува военни кораби на украинските военноморски сили, но е бил ударен. По-рано руските власти са разпространили информация за предполагаемата повреда и потъването на украинска лодка, допълва РБК–Украйна.

Според украинското разузнаване, руската ракета е паднала във водата без да причини щети на украинските военни.

“След това самолетът получи ответен удар. Ракета, изстреляна от украински военен кораб, повреди руския самолет, който е принуден незабавно да напусне местопроизшествието и да лети в посока на най-близкото летище”, пише украинската медия.

600) width=600; var height=Math.round(width * aspectRatio); $(‘#videoflashid105232’).height(height); $(window).resize(function(){ var width = document.getElementById(“videoflashid105232”).offsetWidth-1; if(width>600) width=600; var height=Math.round(width * aspectRatio); $(‘#videoflashid105232’).height(height); }); ]]>

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник