Турски гражданин е задържан за опит за контрабанда на цигари през ГКПП „Маказа“

0
95



Общо 26 800 къса контрабандни цигари или 1340 кутии са задържани на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Маказа“, съобщиха от Агенция „Митници“. Задържан е и шофьорът на превозното средство, в което са били укрити – 51-годишен турски гражданин, уточняват от пресцентъра на Районната прокуратура.

Цигарите били установени от митнически служители при проверка на влизащ в страната от Гърция товарен микробус с турска регистрация на 25 февруари. Шофьорът, с инициали С.В., заявил, че превозва мебели, текстилни изделия и машини от Турция, транзит през Гърция и България, за Германия. Акцизната стока била открита при оглед на кабината, във фабричните кухини на страничните стени на превозното средство.

Цигарите без бандерол са иззети. Шофьорът е привлечен като обвиняем по случая от Районна прокуратура – Кърджали и задържан за 72 часа. 

Работата по случая продължава от разследващ митнически инспектор при ТД „Митница“ – Пловдив.

Това е пореден опит за пренос на контрабандна стока през граничния пункт „Маказа“. В средата на миналата година митническите служители осуетиха пренос от България за Гърция на 5600 броя електронни цигари за еднократна употреба, както и 74 кашона с общо 170 литра никотинова течност, всички без акцизен бандерол. 

/РН/



Източник БТА