С нов фитнес метод, протеин и “тонове вода” Дженифър Анистън не изглежда на 55 години

0
77


    •  Тежи 50 кг при височина 1,64 м.
    •  Пропорциите бюст-талия-ханш са идеални – 89/61/89 см.
    •  Основното ѝ блюдо са салатите
    •  Спортува 4 дни, а на 5-ия прави дълга разходка или преход в планината

На 55 г. тя тежи 50 килограма при височина 1,64 м. Пропорциите ѝ бюст-талия-ханш са идеални – 89/61/89 см. Мускулите ѝ са стегнати, кожата – свежа, косата лъскава. Макар че не признава, Дженифър Анистън явно е опънала лицето си, за да се освежи. Но как поддържа фигура на два пъти по-млада жена? Очевидно не само с разходки в парка.

Холивудската звезда работи усилено, за да се поддържа, и с възрастта го върши все по-добре, казват нейни приятели пред сп. Women’s health. Ако в миналото това е означавало да се събуди по тъмно, да

бъхти до изнемога упражнения с висок интензитет

и да се поти на тренажора, вярвайте, че го е направила. Но това вече е зад гърба ѝ…

Днес Джен е по-мъдра относно тренировките, които ѝ причиниха травми. Тя си дава сметка на какво е способно тялото ѝ и от какво има нужда, когато е преполовила 50-те.

По време на пандемията и след нараняване на гърба, получено на снимачната площадка, Анистън бе обсебена от нов фитнес метод – Pvolve, съкращение от Personal Evolution (лична еволюция). И той напълно преобрази стила ѝ за поддържане на форма.

Треньорите рекламират Pvolve като съчетание на функционален фитнес с ниско въздействие и уникално съпротивително оборудване за извайване, укрепване и енергизиране на тялото. Методът не е толкова натоварващ и помага да се справиш с болежките от травми.

Бившата на Брад Пит сега тренира четири пъти седмично.

“Невинаги успявам, зависи от работния ми график. Стремя се да спортувам 4 дни, а на 5-ия да направя дълга разходка или преход в планината. Но ако снимам, може да пропусна 1-2 пъти. Не си оказвам натиск, както преди”, казва тя.

Допреди 3 г. актрисата се подлагаше на дълги интензивни кардиотренировки, които повишават пулса и циркулацията на кръвта.

“Събуждах се с часове, преди да отида на работа. Говорим за 4 призори, хора! 45 минути до един час правех набор от тежки, изтощителни упражнения, бягане. Коленете ми вече не издържаха, стана нефективно”, разказва Джен.

Сега тя напълно е прекратила тази практика. Пристрастила се е към Pvolve – първо с курс онлайн, а после на живо с директорката и главен треньор Дани Коулман.

“Това, което обичам в метода, е връзката ум – физика

Защото не става въпрос само да размахваш ръце и да скачаш, а си изпълнен с внимание към тялото си.”

Pvolve много допада на Дженифър, тъй като раздвижва цялостно. Позите и интензитета на упражненията варират. Тренировката зависи от това как се чувстваш. “Това ѝ е хубавото на тази програма – можете да я пригодите към настроението си и състоянието на тялото си този ден, сами определяте колко да продължи и какви уреди да ползвате. Изграждате си собствена схема”, казва звездата от “Приятели”. Тя не обича да се фокусира само върху един мускул или област през цялото време, а раздвижва цялото си тяло.

Особено се кефи на слайдерите, с които се разтяга чрез плъзгане, и на упражненията с ластици. “Напряга те от глава до пети, стига и до най-малкото мускулче”, уверява тя.

Тренировките със съпротивителна лента не са единствените, които поддържат актрисата. Тя не се е отказала от йогата и пилатеса. “Определено включвам пилатес, добавям и малко йога. Обичам да смесвам нещата – така е по-интересно”, казва тя пред Women’s health.

Фитнеса Анистън комбинира със здравословно хранене. Спазва баланс от протеини, зеленчуци и “вода, тонове вода”.

Започва деня с течности – пие супена лъжица разреден ябълков оцет и няколко чаши вода на стайна температура, “което е фантастично за червата”. Следват авокадо, твърдо сварени яйца и шейк с канела и мака на прах, богата на фибри, калций и калий. Много обича смути, в което винаги слага чист протеин на прах, банани, горски плодове, зеленчуци. Черпи се и с кафе.

С наближаването на обяда огладнява. “Обикновено хапвам към 13-14 ч – винаги някаква форма на зеленчуци и протеини.”

Основното ѝ блюдо са салатите. За вечеря – пилешки бургер, увит в маруля. Звездата

обожава пица и я прави за приятели. Понякога си позволява паста – любимата ѝ е карбонара

Джен не пропуска следобедните закуски – ябълка, намазана с бадемово масло и ядки. И отново протеинови блокчета. Гледа продуктите да са органични, избягва захарта.

Известната актриса от Лос Анджелис казва, че здравословният начин на живот и фитнесът оправят настроението й, пазят я от депресии. А тя има защо да е потисната. Личният ѝ живот не е само цветя и рози. След скандалната изневяра на Брад Пит с Анджелина Джоли и последвалия развод тя се раздели с още един съпруг, преживя и други неуспешни връзки. Не се сбъдна мечтата ѝ да има дете.

Сега от 5 години е сама. Или умело крие гаджето си. При раздаването на наградите от Гилдията на актьорите тези дни холивудската знаменитост се появи с голям диамантен пръстен и всички се развълнуваха: сгодена ли е отново?





Източник 24часа