НА ЖИВО: Григор Димитров – Александър Зверев 3:2 – Тенис – Мъже

0
81


Григор Димитров и Александър Зверев играят при резултат 3:2 в 1/2 финал от тенис турнира в Маями. На Gong.bg следим НА ЖИВО всички интересни моменти от срещата.

Победителят от този сблъсък ще играе във финалния мач срещу Яник Синер, който по-рано разби Даниил Медведев.

Синер отнесе Медведев за финал в Маями

Gulliver/GettyImages

Първи сет

Двубоят започна със сервис гейм за Григор. Без особени затруднения и с добър начален удар бъгаринът стигна до 40:0, след което с директна точка от сервис затвори гейма.

Вторият гейм същоо започна без дълги разигравания и две сравнително лесни спечелени подавания за Зерев. Последва агресивна игра на Григор от основната линия и с хубав форхенд намали на 15:30. Това не притесни германеца и след още две точки той изравни резултата.

Григор продължи да доминира на свой сервис, като завърши с успех отново на нула. 

Зверев не беше толкова убедителен, но продължи да се движи по план и да не изостава.

В следващия гейм при 30:15 за Димитров се разигра страхотна точка. Двамата тенисисти развъртяха 32 удара, но за съжаление точката спечели Зверев. Веднага след това обаче последва ас. Опонентът на българина не се предаде и с добра комбинация докара нещата до 40:40. Последва глупава грешка от Григор, която доведе до първа точка за пробив. Гришо обаче не трепна и уся да я отрази. Драмата продължим, но в най-трудния момент дойде нов ас, който спечели гейма за Димитров.


LIVE Григор Димитров – Александър Зверев 3:2


 



Източник Gong.bg