С конно шествие на клубовете по конен спорт в Шумен започна отбелязването на Тодоровден в града

0
47



С традиционно конно шествие на шуменските клубове по конен спорт „Кабиюк 2024“, „Шумен“ и „Шумен 2010“ започна отбелязването на Тодоровден в областния град и през тази година.

Дефилето на коне и жокеи премина по централни шуменски улици и булеварди – от базата на хиподрума в града до сградата на Община Шумен. Там състезателите по конен спорт бяха посрещнати от кмета Христо Христов и неговия екип на които предоставиха информация за постигнатите от тях спортни успехи през изминалата година.

Шуменци сме горди, че на територията на общината е ситуиран най-старият конезавод в България – “Кабиюк”, основан през 1864 г. „Благодарение на това обстоятелство ние, жителите на града, съумяхме да създадем поколения състезатели и треньори, които прославят името на нашия град и на България. Искам още веднъж от името на общинската администрация да поздравя треньорите и състезателите от няколкото конни клуба в общината, да им пожелая да работят по същия начин, с ентусиазма, който притежават и да продължат да прославят името на Шумен“, каза пред състезателите по конен спорт от града и събралите се десетки шуменци пред сградата на местната администрация кметът Христо Христов. 

На 23 март – Тодоровден, от 10:00 часа на хиподрума в града ще започне същинското честване на празника, със състезания по прескачане на препятствия и гладко надбягване, както информира БТА. 

/МК/



Източник БТА