Страхотен обрат за националите до 18 г. по хокей на лед срещу Испания на световното

0
50


Националният отбор на България постигна страхотна победа с 5:4 (1:3, 0:1, 3:0, 1:0) над домакина Испания във втория си мач от световното първенство по хокей на лед за юноши до 18 години в Дивизия II, група В.

Тимът ни изоставаше с три гола преди последната третина от редовното време, но показа воля и стигна до обрата с попадение на 16-годишния Александър Станимиров в допълнителните 5 минути продължение.

Нашите не започнаха мача добре и инкасираха 3 бързи гола в началото, но в последствие Кристиян Пандилов върна един преди края на първата част. В началото на втората вече изоставахме с 4:1 след гол на испанците в числено превъзходство.

Постепенно изравнихме играта и не допуснахме повече голове до края. В началото на третата, отбелязахме чрез Александър Кожухаров за 4:2 и отново Пандилов за 4:3, за да се стигне до последната минута на срещата, където Александър Станимиров изравни резултата и доведе нещата до продължение.

В продължението получихме числено превъзходство и отново Александър Станимиров реализира за крайното 5:4. Ударите към вратата бяха 39 на 26 в полза на Испания, но това не попречи да победим.

За най-добър играч на мача бе избран Кристиян Пандилов.

В класирането след два кръга води Китай с 6 точки, пред България с 5 и Испания с 4. Следва Австралия с 3 точки, а в дъното са Тайван и Израел без актив.

Следващият мач на България е в сряда срещу Тайван. В първия мач бихме Израел 7:6.





Източник 24часа