ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ НА ДОБРУДЖА 07 ИЗЛИЗАТ ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА

Днес ще се проведат пет срещи от третия кръг в Суперлигата на България. Волейболистите на Добруджа 07 гостуват на варненския Черно море, като целта им е да запишат третата си победа от началото на сезона. Срещата в морската столица е от 18.00 часа в зала „Христо Борисов”.

Момчетата на Пламен Христов започнаха по възможно най-добрия начин участието си в новото първенство – с две чисти победи с по 3:0 съответно над Пирин (Разлог) и Славия (София). Затова феновете очакват днес успешната серия да продължи. „Моряците” пък стартираха с две загуби с по 0:3 – от Хебър (Пазарджик) и Монтана.

Останалите двубои от третия кръг са: Славия – Арда (Кърджали), Пирин (Разлог) – Нефтохимик 2010 (Бургас), Дунав (Русе) – ЦСКА, Марек Юнион-Ивкони (Дупница) – Монтана, Левски (София) – Хебър (Пазарджик).

ВТОРИ ТУРНИР ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА В ПАМЕТ НА ПЕТЪР АРНАУДОВ

В петък от 10.00 часа ще се проведе второто издание на лекоатлетическия турнир в памет на дългогодишния треньор по лека атлетика в СКЛА „Добруджа” Петър Арнаудов. Състезанието се организира от СКЛА „Добрич” с президент Галин Костадинов със съдействието на Община Добрич и Българската федерация по лека атлетика. Надпреварата ще се води в зала „Добротица”, където състезателите ще мерят сили в беговите дисциплини и в дългия скок, и на полигона, където участниците ще хвърлят чук, ще тласкат гюле и ще мятат диск. От Галин Костадинов научихме, че са получени заявки за участие от клубовете в Плевен, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Трявна, Бургас, Варна, Разград, Карнобат, Нова Загора, Велики Преслав и други. „Очаквам над 250 деца да вземат участие в турнира. Каним всички любители на леката атлетика да дойдат, за да наблюдават състезанието”, каза още президентът на СКЛА „Добрич”.

СИЛВАНО ПРАНДИ: НАЙ-ПОДГОТВЕНИТЕ ЩЕ ИГРАЯТ НА КВАЛИФИКАЦИЯТА В БЕРЛИН

Старши треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол Силвано Пранди обяви разширен състав за европейската олимпийска квалификация. Последният турнир от пресявките за Игрите в Токио е от 5 до 10 януари в Берлин. „В следващите два месеца ще следим всички изявени състезатели и тези, които са в най-добра форма, ще попаднат в групата от 14 за турнира. Разбира се, напълно е възможно да повикам и състезател, който не присъства в разширения състав, но пък в това време се е представил на много високо ниво. За мен е важно да събера най-подготвените състезатели и да направим всичко, което зависи от нас, за да спечелим квотата. Ще бъде много трудно, но не и невъзможно”, коментира селекционерът.

Пранди е изгледал двубоя за Суперкупата на България между Хебър и Нефтохимик 2010, както и някои мачове от първите два кръга на Суперлигата. „До няколко дни ще изясним всички детайли около събирането на отбора. Наскоро бе потвърдено от Европейската конфедерация, че в Италия ще има кръг на 26 декември. Освен това на 26 и 27 декември е финалният турнир за купата на Русия, което също малко усложнява нещата, но ние ще се съобразим. Практически няма да има подготовка в типичния смисъл, но планираме две контролни срещи в София, които трябва да бъдат потвърдени съвсем скоро”, добави мениджърът на отбора Стефан Чолаков.

РАДО СТОЙЧЕВ И ВЕРОНА НЕ СПРЯХА ПЕРУДЖА

Бившият селекционер на националния отбор на България Радостин Стойчев и неговият Калцедония (Верона) не можаха да се противопоставят като гости на вицешампиона Сър Сейфти Конад (Перуджа) и загубиха с 0:3 (16:25, 20:25, 18:25) в мач от 2-ия кръг на италианската Суперлига. Двубоят се игра пред 2873 зрители в “Пала Бъртън” в Перуджа.

Домакините, които са водени от Витал Хейнен, имаха преимущество през цялата среща и стигнаха леко да втората си победа в Серия А1. Българският волейболист Аспарух Аспарухов игра цял мач за Верона и записа 9 точки (47% ефективност в атака, 20% перфектно и 30% позитивно посрещане) и стана втори по резултатност за своя тим.

Най-резултатен за гостите бе френският диагонал Стефан Бойер с 14 точки  (1 блок, 41% ефективност в атака). Александър Атанасийевич заби 17 точки (2 аса, 1 блок, 67% ефективност в атака). Звездата Вилфредо Леон показа световна класа и добави още 11 точки (1 ас, 77% ефективност в атака, 45% перфектно и 73% позитивно посрещане) за два гейма игра.

В следващия кръг Верона приема Пиаченца на 3 ноември, а Перуджа гостува на Монца, където играе Виктор Йосифов.

ДЖОШ ТЕЙЛЪР Е НОВИЯТ НОСИТЕЛ НА ТРОФЕЯ „МОХАМЕД АЛИ”

Джош Тейлър (Шотландия) спечели Световните боксови суперсерии и взе престижния трофей „Мохамед Али” за най-добър боксьор в суперлека категория. Той надви по точки на голямата галавечер в Лондон Риджис Прогрей (САЩ). Мачът беше много зрелищен. Двамата боксьори се спукаха от бой. След финалния гонг дясното око на шотландеца беше тотално затворено. Той имаше и огромна аркада над него. Лицето на Прогрей също беше нашарено.

Тейлър показа по-агресивна игра и доминираше почти през цялата среща. Той нанесе първа загуба на Прогрей в 25 мача. Шотландецът записа 16-ия успех в своята кариера от 16 двубоя. Така Тейлър си тръгна с две от световните титли в суперлека категория, след като срази трима непобедени опоненти в турнира.

СВИТОЛИНА ЗАПОЧНА УСПЕШНО ЗАЩИТАТА НА ТИТЛАТА, ХАЛЕП ПРЕЧУПИ АНДРЕЕСКУ СЛЕД СПАСЕН МАЧБОЛ

Симона Халеп и Елина Свитолина спечелиха първите си мачове от Лилавата група на Шампионата на WTA в Шънжън. Шампионката на “Уимбълдън” Халеп (поставена под №5) надви в много оспорван мач победителката в US Open Бианка Андрееску (№4) с 3:6, 7:6 (6), 6:3. Халеп отрази мачбол в края на втория сет, в който се добра до тайбрек, който спечели с 8:6. Преди това, в първата част, румънката водеше с 3:2 в резултата, но Андрееску направи обрат до 6:3. Мачът бе изпълнен с множество пробиви, като във втората част Халеп пропиля аванс от 4:2, преди да се добере до решаващия трети сет. В третата част пък 19-годишната канадка проби за 2:1, но Халеп веднага направи рибрейк, а после поведе с 4:2. При 5:3 бившата №1 в света Халеп сервираше за победата и с гейм на нула сложи точка на спора.

В другата среща от групата поставената под номер 8 и защитаваща титлата си от миналия сезон Елина Свитолина (Украйна) се наложи над втората в схемата Каролина Плишкова (Чехия) със 7:6 (12), 6:4 след почти два часа игра. Свитолина навакса ранно изоставане от 0:2 гейма, а в последвалия тайбрек тя спаси сетбол при 8:9 точки. Във втората част украинката реализира ключов пробив в седмия гейм и стигна до победата.

КАРАМАРИНОВ НАГРАДИ МАРИЯ ЛАСИЦКЕНЕ ЗА АТЛЕТКА №1 В ЕВРОПА

Мария Ласицкене получи наградата за Атлетка №1 в Европа за 2019 година. Състезаващата се като неутрална атлетка рускиня беше наградена от първия вицепрезидент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов на специална церемония в Талин (Естония). По-рано тази година Ласицкене спечели третата си световна титла в скока на височина на открито. Тя стана третата състезателка в скока на височина, която печели престижното отличие за Атлетка №1 в Европа. Преди нея на върха са били Бланка Влашич (Хърватия) през 2007 г. и Руй Бейтия (Испания) през 2016 г. “За мен е огромна чест да спечеля тази награда и да бъда призната за Атлетка на годината от Европейската атлетика. Годината за мен беше страхотна и се преборих да стана първата състезателка в скока на височина с три световни титли”, каза Ласицкене след церемонията.

Междувременно световните шампионки от първенството по лека атлетика в Доха тази година Мария Ласицкене (скок височина) и Анджелика Сидорова (овчарски скок) получиха награди за постиженията си от Руската федерация по бокс. Двете бяха премирани с по 5 милиона рубли (около 70 000 евро) и автомобили от генералния секретар на федерацията по бокс Умар Кремльов. Нетрадиционното решение беше взето, след като членовете на женския национален отбор по бокс помолиха ръководството на федерацията на обърне внимание на успехите на руските атлетки, които в Доха се състезаваха под неутрален флаг заради наказанието на Руската атлетическа федерация. Възнаграждения получиха и треньорите на двете атлетки.

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  3. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST