ЧЕРНОМОРЕЦ (БАЛЧИК) ПРИЕМА СТОЛИЧНИТЕ „ЖЕЛЕЗНИЧАРИ”

Днес и утре са срещите от междинния 14-и кръг на Втора професионална лига. Един от най-интересните двуби ще е в Балчик, където местният Черноморец приема столичния Локомотив. Момчетата на Георги Иванов-Геша са на 13-а позиция с 11 точки – само на две от зоната на изпадащите, и със сигурност ще излязат за победа. В същото време за трите точки ще се хвърлят и „железничарите”, които се стремят към първите места, за да запазят шансовоте си за завръщане в първия ешелон на родния футбол. Преди този кръг те са четвърти в подреждането с 24 точки. Същия актив има и съставът на Монтана, който обаче е изиграл един мач повече. Срещата в Белия град е утре от 15.00 часа.

 

ВТОРА ПРОФЕСИОНАЛНА ЛИГА  

ПРОГРАМА ЗА XIV КРЪГ

30 октомври 2019 г., сряда, 17:30 ч.

в Созопол:

Нефтохимик (Бургас) – Лудогорец II (Разград)  

31 октомври 2019 г., четвъртък, 13:30 ч.

в Пазарджик, ст. “Георги Бенковски”:

Хебър (Пазарджик) – ЦСКА 1948 (София) – пряко по Диема спорт

31 октомври 2019 г., четвъртък, 14:30 ч.

Струмска слава (Радомир) – Поморие (Поморие)   

Септември (София) – Спартак 1918 (Варна)           

Кариана (Ерден) – Ботев (Гълъбово)                       

31 октомври 2019 г., четвъртък, 15:00 ч.

Черноморец (Балчик) – Локомотив (София)  

31 октомври 2019 г., четвъртък, 16:30 ч.

Литекс (Ловеч) – Спартак (Плевен)         

31 октомври 2019 г., четвъртък, 18:00 ч.

Пирин (Благоевград) – Локомотив (Г. Оряховица)   

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ                    

  1. Септември 12     10     1       1       26:16         31           

——————————————————————-

  1. ЦСКА 1948 12     10     0       2       32:8  30              
  2. Монтана 13     7       3       3       24:10         24   

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  1. Локо (Сф) 12     8       0       4       17:7  24     
  2. Литекс (Лч) 12     6       2       4       21:10         20              
  3. Локо (ГО) 13     5       4       4       17:20         19    
  4. Нефтохимик 12 6       1       5       18:18         19
  5. Пирин (Бл) 12     5       4       3       19:14         19    
  6. Кариана 11     5       3       3       18:13         18              
  7. Хебър 1918 12 5 2       5       16:16         17           
  8. Ботев (Гъл) 12 4 3       5       13:20         15              
  9. Струмска слава 13 4       0       9       12:21         12              
  10. Черноморец 12 3       2       7       7:16  11       
  11. Лудогорец II 11 2       5       4       12:14         11   

——————————————————————-

  1. Спартак (Вн) 12 2       3       7       4:19  9           
  2. Поморие 13 2       1       10     11:26         7              
  3. Спартак (Пл) 12 1       2       9       3:22  2

 

 

ЩУРМ ИСКА ДА ЗАДЪРЖИ ПО-ДЪЛГО ДЕСПОДОВ

Австрийският първодивизионен футболен клуб Щурм (Грац) иска да задържи по-дълго българския национал Кирил Десподов. Той играе в състава като преотстъпен от италианския Каляри до края на сезона, но няма опция за откупуване или продължаване на наема през следващото лято. “Десподов е отличен играч, но едно е ясно: в края на сезона Кирил се завръща в Италия. След това всичко е в ръцете на Каляри”, заяви старши треньорът на австрийците Нестор Ел Маестро.

Българинът се присъедини към Щурм през септември и вече записа 3 гола и 4 асистенции в 7 мача, като през уикенда реализира хеттрик за успеха с 4:0 над Занкт Пьолтен за първенство. “Защо не? В Грац ми харесва, защо да не остана още една година? Щурм няма опция да ме купи, но може да преговаря”, коментира ситуацията Десподов.

 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ЩЕ ПОИСКА ОТ РОМА 20 МИЛИОНА ЕВРО ЗА КРИС СМОЛИНГ

Ръководството на Рома има намерение да закупи централния защитник Крис Смолинг, който играе в тима под наем от Манчестър Юнайтед. Според “Скай Спортс” “червените дяволи” ще искат 20 милиона евро за правата на 29-годишния национал на Англия. Смолинг премина в Рома през това лято, като “вълците” заплатиха 3 милиона евро за едногодишния му наем.

Междувременно стана ясно, че Манчестър Юнайтед има готовност да счупи трансферния си рекорд за един от най-големите таланти на английския футбол – Джейдън Санчо. Според “Мирър” “червените дяволи” са решили да платят исканата от Борусия (Дортмунд) сума за 19-годишния английски национал. Твърди се, че “жълто-черните” са поставили цена от 100 милиона паунда на Санчо. Това означава, че печалбата за Борусия ще бъде огромна, тъй като германският клуб плати за таланта едва 8 милиона през 2017 година.

Реал (Мадрид) и Ливърпул също проявяват интерес към Санчо, който вкара 18 гола и направи 30 асистенции в 68 мача за Борусия до момента.

 

ПРИТЕСНЕНИЯТА В ЛИВЪРПУЛ ЗА САЛАХ ОТПАДНАХА

Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах взе участие във вчерашната тренировка на мърсисайдци и с това разсея тревогите сред феновете на отбора, че египтянинът отново е контузен. В неделя нападателят донесе победата на своя отбор в дербито с Тотнъм, след като реализира дузпа в 75-ата минута. Пет минути преди края обаче Салах напусна принудително терена, накуцвайки. Проблемът бе в глезена, който египтянинът контузи по време на мача с Лестър, след което пропусна заради това дербито с Манчестър Юнайтед.

Жоел Матип, който не игра в последните три мача на Ливърпул заради възпаление в коляното, също взе участие в заниманието вчера, макар че тренираше отделно от основната група.

 

КЛУБЪТ НА БЕКЪМ ПОДАВА РЪКА НА ЙОЗИЛ

Полузащитникът на Арсенал Месут Йозил обмисля възможността да продължи кариерата си в Мейджър Лийг Сокър от следващото лято, съобщава “Гардиън”. 31-годишният германец загуби титулярното си място на “Емиратс”, като от началото на сезона има само едно участие във Висшата лига.

Новият клуб Интер (Маями), чийто съсобственик е бившата звезда на английския футбол Дейвид Бекъм, проявява интерес към Йозил, след като през следващия сезон ще дебютира в лигата. Друг претендент за привличането на халфа е ДС Юнайтед, който го следи още от миналата година.

 

КРИСТИАНО: В ИСПАНИЯ УСЕЩАХ НАПРЕЖЕНИЕ ЗАРАДИ МЕСИ

Бившият нападател на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо е доволен, че толкова време в Ла Лига се съревноваше с Лионел Меси. Последното десетилетие мина под знака на надпреварата между двамата, но вече втори сезон португалецът е в Ювентус. “И двамата станахме по-добри футболисти, след като играехме един срещу друг в Испания. Докато бях в Реал, наистина усещах напрежение. Това съперничество беше от полза за нас”, заяви CR7 в интервю за France Football.

34-годишният футболист припомни още, че има гола си със задна ножица срещу Ювентус от пролетта на 2018 г. за най-хубавия в кариерата си.

 

 

БАЙЕРН ЩЕ ИСКА РАЗГОВОР С БРАЗИЛИЯ ЗА КОУТИНЬО

От Байерн (Мюнхен) не са доволни, че Филипе Коутиньо играе по много в двубоите на Бразилия. По този начин той се завръща преуморен. Ето защо представители на германския шампион ще искат да обсъдят това с бразилския селекционер Тите. “Може би Фил не трябва да играе толкова всеки път, когато е с националния си тим. По време на последния лагер той на два пъти записа по повече от 80 минути. А стресът от всичкото това пътуване и играта е голям. Ще се опитаме да разговаряме с треньора на Бразилия”, коментира наставникът Нико Ковач.

Халфът дойде под наем от Барселона с опция за откупуване. Заради него Томас Мюлер започна да играе все по-рядко. “Коутиньо се раздава, тича много, помага в защита. Може би хората не забелязват това. Все още му липсва малко късмет в предни позиции, но като цяло съм много доволен от него”, добави треньорът на Байерн.

 

РЕАЛ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ БЕЙЛ И СЕРИОЗНА СУМА ЗА ПОГБА

Мениджърът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан е готов да направи и невъзможното, за да успее да си осигури Пол Погба, съобщава “Eldesmarque”. Мадридчани сериозно обмислят възможността да отправят предложение, което да включва Гарет Бейл и сума от порядъка на 85 милиона паунда, за да накарат ръководството на Манчестър Юнайтед да склони да се раздели с френския полузащитник.

Зидан желае силно своя сънародник в Реал, но през лятото от щаба на “червените дяволи” категорично отказаха да преговарят за подобна сделка и поставиха цена от над 150 милиона паунда за своя играч.

Проблемите в нападението от началото на сезона обаче може да накарат Оле Гунар Солскяер да преосмисли своята позиция, при положение че ще получи възможност да се подсили с уелсеца. През настоящия сезон Бейл записа 11 мача, в които вкара 4 гола и направи 2 асистенции.

 

ИБРАХИМОВИЧ: АКО СИ ТРЪГНА, НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ МЛС

Нападателят на Лос Анджелис Галакси Златан Ибрахимович не бърза с решението къде да продължи кариерата си. 38-годишният швед говори пред репортери след отпадането на своя отбор в плейофите на американското първенство – Мейджър лийг сокър (МЛС). “Остават ми още два месеца от договора. Ще видим какво ще стане след това. Ако остана в МЛС, ще бъде добре, защото ще гледа целият свят. Ако си тръгна, никой няма да се интересува от МЛС”, коментира в типичния си стил Ибрахимович.

 

РИБЕРИ БЛЪСНА СЪДИЯ, ГРОЗИ ГО СЕРИОЗНА САНКЦИЯ

Франк Рибери изигра поредния си силен мач за Фиорентина и подаде за гола на Федерико Киеза, но “виолетовите” загубиха с 1:2 на “Артемио Франки” от Лацио, а французинът си навлече неприятности след последния съдийски сигнал. Той си позволи да блъсне един от страничните рефери, което вероятно ще му донесе сериозно наказание.

Претенциите на футболистите на Фиорентина бяха за втория гол на Лацио, отбелязан от Чиро Имобиле. Домакините твърдяха, че Джордан Лукаку е извършил нарушение, преди да центрира към Имобиле, който се разписа с глава. След края на мача домакините обградиха арбитъра Марко Гуида и асистентите му в търсена на обяснение. Рибери, който беше доста изнервен още при смяната си в 75-ата минута, също отиде да спори. Ветеранът на два пъти блъсна единия от страничните съдии, преди да бъде изведен от терена от човек от щаба на Фиорентина. По-късно стана ясно, че на Рибери е бил показан червен картон. Това означава, че той със сигурност ще бъде лишен от състезателни права за няколко мача.

Поражението е трето за Фиорентина от началото на сезона. Тимът на Винченцо Монтела заема 9-о място в класирането с 12 точки, а Лацио е на 6-а позиция с 15 точки.