Поради отвод на вещото лице, Административен съд – Варна  определи за вещо лице по назначената с протоколно определение от 13 ноември 2018 г. комплексна съдебно-техническа експертиза по въпросите от компетентността на хидрогеолог, инж. Е. Ст. К. и пренасрочи заседанието по адм. дело №1060/2018г.  за 28 януари 2020 г. от 11.00 ч.

Производството е образувано по жалба от „Русгеоком“ ЕАД – гр. София,  срещу Решение № ВА-1/01.02.2018 г. на Директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Варна, с което е отказано одобряване на осъществяването на инвестиционно предложение „Разработване и усвояване на находище „Спасово“ с площ 219 кв. км в блок „Добрич“, включващо четири участъка: „Рогозина“, „Чернооково“, „Калина“ и „Рогозина изток“ за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич“ в предложените от възложителя и оценени в документацията по оценка на въздействието върху околната среда и по оценка за съвместимостта параметри.

На следващото заседание предстои изслушване на вещите лица по назначените от съда експертизи.

Припомняме, че на предишното заседание Административният съд замени вещото лице  с друго вещо лице, което трябваше да изготви заключение, което е от компетентността на хидрогеолог. НДТ