СПОРТНА ПАНОРАМА: ХАНДБАЛИСТИТЕ НА ДОБРУДЖА ИЗЛИЗАТ СРЕЩУ ЧАРДАФОН ВЪВ ВТОРИЯ ПОЛУФИНАЛЕН СБЛЪСЪК; С УЧАСТИЕТО НА БРИДЖОРИ ОТ ПЕТ ДЪРЖАВИ ЗАПОЧВА ТРАДИЦИОННИЯТ ФЕСТ В ДОБРИЧ; ЦВЕТАН СОКОЛОВ И ЛУБЕ НА ВТОРИ ПОРЕДЕН ФИНАЛ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА; НЕВЕРОЯТНО! ТЕНИСИСТКА НАПРАВИ ОБРАТ ОТ 0:6, 0:5, 30:40; ФЕДЕРЕР ПОСТАВИ НОВ РЕКОРД

0
1310

ХАНДБАЛИСТИТЕ НА ДОБРУДЖА ИЗЛИЗАТ СРЕЩУ ЧАРДАФОН ВЪВ ВТОРИЯ ПОЛУФИНАЛЕН СБЛЪСЪК

В събота от 17.00 часа ще се проведат вторите срещи от полуфиналните плейофи в мъжката „А” хандбална група. Отборът на Добруджа ще гостува в Габрово на местния Чардафон. Очакванията са за много тежък двубой, тъй като двата тима са доста равностойни и се познават добре. Припомняме, че в първия двубой в Добрич играта вървеше „гол за гол” и първото полувреме завърши наравно – 15:15. В началото на втората част добруджанци установиха игрово надмощие и успяха да поведат с 4 гола. В последните минути гостите намалиха изоставането си до два гола, но момчетата на Георги Андреев не позволиха да се стигне до обрат в резултата и удържаха победата – 28:26.

Ако спечелят втория мач с Чардафон, добруджанци ще се класират за финалния плейоф. Ако загубят в Габрово, ще има трети мач, който ще се проведе на 26 април в Добрич.

В другия полуфинал съперници са варненските отбори – Локомотив и Спартак. В първата среща Локомотив победи с 34:26 и едва ли някой се съмнява, че „железничарите” ще играят на финала.

С УЧАСТИЕТО НА БРИДЖОРИ ОТ ПЕТ ДЪРЖАВИ ЗАПОЧВА ТРАДИЦИОННИЯТ ФЕСТ В ДОБРИЧ

Утре започва едно от най значимите спортни събития в нашия град, а именно 34-ият Международен бридж фестивал “Добрич 2019″. Той ще събере за 34-та поредна година не само елита на българския бридж, но и няколко от най силните румънски формации, както и гости от Турция, Австрия и Израел. Специални гости ще бъдат президентът на Българската бридж федерация Тони Русев и изпълнителният директор на Румънската бридж федерация Мариус Джорджеску.

Началото е от 19 часа в хотелски комплекс ”Грийн Палас”, когато ще бъде даден стартът на открития двойков турнир. В събота от 10 часа е стартът на открития отборен турнир, след който ще бъдат изиграни 7 кръга по 8 игри. Финалните 4 мача са от 10 часа в неделя, 14 април, а веднага след това ще бъдат наградени призьорите и закрит един от най силните бридж форуми в България. Наградите са прекрасни купи и подаръци, осигурени от доайените на българския бридж, добричлиите Лъчезар Тодоров и Иван Йорданов, и от добричките компании. Организаторите на проявата от спортен клуб “Дама купа” за осигурили безплатен вход за всички желаещи да се насладят на проявите на изтъкнатите бридж майстори и канят всички любители на спорта от града и областта да посетят уютния хотелски комплекс през почивните дни.

ЦВЕТАН СОКОЛОВ И ЛУБЕ НА ВТОРИ ПОРЕДЕН ФИНАЛ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

Националът Цветан Соколов и неговият Кучине Лубе Чивитанова се класираха на втори пореден финал в най-престижния евротурнир – Шампионската лига. Вицешампионите на Италия победиха категорично като домакини Скра (Белхатув) с 3:0 (25:15, 25:20, 27:25) в полуфинален мач реванш от надпреварата, изигран в “Еуросуоле Форум”. В първата среща Лубе се наложи над опонента също с 3:0 гейма.

Соколов бе на терена и в трите гейма, като записа много добро представяне и се отчете с 10 точки (1 ас, 2 блокади). Толкова добави и капитанът Драган Станкович (2 блокади). Най-резултатен бе Османи Хуанторена с 12 точки (92% в атака). За Скра Мариуш Влазли завърши с 11 точки.

Така в битката за трофея Лубе ще срещне Зенит (Казан), срещу който се изправи и миналата година на финала. Тогава Соколов и съотборниците му отстъпиха с 2:3 гейма и се окичиха със сребърните медали.

НЕВЕРОЯТНО! ТЕНИСИСТКА НАПРАВИ ОБРАТ ОТ 0:6, 0:5, 30:40

Когато губиш с 0:6, 0:5 в тениса, шансовете ти за победа не изглеждат особено големи. Британската тенисистка Тара Мур (№479 в ранглистата на WTA) обаче постигна един от най-невероятните обрати в историята на професионалния тенис, след като изоставаше точно с този резултат срещу Джесика Пончет в мач от първия кръг на турнира от категория ITF в Съндърланд с награден фонд 25 000 долара. Деветата ракета на Великобритания Мур дори спаси мачбол при 30:40 в шестия гейм на втория сет и вместо да загуби с 0:6, 0:6, се пребори за победа с 0:6, 7:6, 6:3 срещу поставената под №3 в схемата французойка.

26-годишната Мур има 9 титли на ниво ITF в категорията си и е достигала до втория кръг на “Уимбълдън”. В Съндърланд тя участва в основната схема с “уайлд кард”.

ФЕДЕРЕР ПОСТАВИ НОВ РЕКОРД

Носителят на 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер постави поредния забележителен тенис рекорд, и то без дори да трябва да се появява на корта. Тази седмица е 1020-ата, която Федерер ще прекара в топ 100 на световната ранглиста. Досега той делеше първото място по този показател с легендарния Андре Агаси, който има 1019 на сметката си.

Федерер за първи път проби в топ 100 през септември 1999 година и оттогава го е напускал само веднъж – през октомври същата година, когато спада до 104-и. През май 2002 година пък той пробива в топ 10 след титлата си в Хамбург, когато е 20-годишен. За първи път Федерер стъпва на върха на световната ранглиста след триумфа си на Australian Open 2004.

Тази седмица Федерер е 4-и, а пред него са Александър Зверев, Рафаел Надал и водача Новак Джокович.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

 

SN 5