ДОБРУДЖА УДАРИ МАРЕК С 3:0 И ИЗЛЕЗЕ НАЧЕЛО В СУПЕРЛИГАТА

Волейболистите на Добруджа 07 излязоха начело в Суперлигата на България, след като записаха четвърта поредна победа. Момчетата на треньора Пламен Христов надиграха категорично в зала „Добротица” Марек Юнион Ивкони (Дупница) с 3:0 (25:22, 25:17, 25:21) в мач от 4-ия кръг на първенството. Така добричлии излязоха начело във временното класиране с 4 победи от 4 мача и 12 точки, с колкото са и шампионите от Нефтохимик, но с по-лоши показатели. Марек пък остава на 6-о място с 2 победи, 2 загуби и 6 точки. В следващия кръг Добруджа гостува на Левски, а дупничани са домакини на Арда (Кърджали). Срещите са в петък, 8 ноември.

Първият гейм бе доста оспорван, като вървеше точка за точка до 16:15, когато добричлии поведоха. В крайна сметка волейболистите на Пламен Христов спечелиха гейма след 25:22. Във втората част добричлии и дупничани отново се догонваха. Това продължи до 8-ата точка, след което играчите на Марек излязоха напред при 10:8. Домакините не се отказаха и съумяха да изравнят при 12:12. Развоят на гейма се промени и инициативата остана в ръцете на Добруджа. До края те запазиха темпото и увеличиха аванса си, за да стигнат до убедителното 25:17.

Третият гейм стартира ударно за момчетата на Пламен Христов – 4:0. В следващите минути дупничани се окопитиха и намалиха изоставането си. Ас и атака на Светослав Иванов стопиха напълно преднината на добричлии, след което блокада на Златан Йорданов изведе напред Марек. Играта продължи точка за точка, като двата отбора си разменяха атаки. Блокада на Краси Гайдарски за 15:14 върна топката в полето на Добруджа. Ситуацията не се промени, а разликата се увеличи. В ключовите моменти играчите на Марек се активизираха, но нямаха сили за обрат. Добруджа спечели гейма с 25:21 и така записа чиста победа.

Най-много точки за домакините отбеляза Пламен Шекерджиев – 16, а за най-полезен състезател бе обявен Красимир Гайдарски.

Съставът на Добруджа 07: Иван Станев, Иван Крачев, Пламен Шекерджиев, Димитър Маринков, Красимир Гайдарски, Александър Кордев – Николай Тодоров-либеро (Самуил Василев-либеро).

ПАНАЙОТ И ДИЛЯН ДИМИТРОВИ СПЕЧЕЛИХА МЕДАЛИ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПО БОРБА ЗА ГЛУХИ

Отлично се представиха двамата братя от Добрич Панайот и Дилян Димитрови на Европейското първенство по борба за глухи. Шампионатът се проведе в Гомел, Беларус, а нашите момчета спечелиха два медала. Панайот Димитров стигна до сребърното отличие в класическия стил в категория до 55 кг, а брат му Делян Димитров се окичи с бронзово отличие в категория до 61 кг. Бронзов медал за България спечели и Иван Стоилов в категория до 79 кг. “Доволен съм, въпреки че и късметът не беше на наша страна. Още в първия ден контузия получи Иван Стоилов и не успя да завърши срещата си при класиците, но стисна зъби и с болки игра в свободния, където взе бронзовия медал. Три медала от толкова силно първенство е успех за нас. Поздравявам момчетата и техните треньори Денислав Чамишки и Светослав Миленков за успешното представяне. Винаги може и повече, но с оглед на здравословните проблеми е добро постижение”, сподели Николай Бозев – президент на спортната федерация на глухите в България. sportal.bg

ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ ИЗВЕДЕ ЛОКО (НОВОСИБИРСК) ДО ТРЕТА ПОБЕДА В СУПЕРЛИГАТА НА РУСИЯ

Бившият селекционер на националния отбор на България Пламен Константинов изведе тима на Локомотив (Новосибирск) до трета поредна победа в Суперлигата на Русия. Локо победи у дома слабака Югра-Самотлор (Нижневартовск) с 3:0 (25:19, 26:24, 25:12) в двубой от 3-ия кръг, който се игра в Спортен комплекс “Север” в Новосибирск.

Пламен Константинов бе дал почивка на две от звездите си – Марко Ивович и Константин Бакун. Най-резултатен стана центърът Дмитрий Щербинин, който заби 14 точки (8 блока, 67% ефективност в атака). Диагоналът Павел Круглов добави още 11 точки (1 блок, 59% ефективност в атака). Сергей Савин се завърна сред титулярите с 10 точки.

В следващия кръг Локомотив приема шампиона Кузбас (Кемерово).

ПЕРУДЖА СПЕЧЕЛИ СУПЕРКУПАТА НА ИТАЛИЯ

Волейболистите от Сър Сейфти Конад (Перуджа) спечелиха за втори път Суперкупата на Италия. Воденият от Витал Хайнен тим се наложи над Лео Шус (Модена) с 3:2 (27:25, 23:25, 25:23, 18:25, 15:12) на финала на надпреварата, изигран в “Еуросуоле Форум” в Чивитанова Марке.

“Дяволите” играха втори в историята си финал, а Модена – седми. Във витрината си “моденезите” имат четири трофея. Най-резултатен бе Вилфредо Леон с 21 точки (6 аса, 2 блокади), 18 добави Александър Атанасийевич (2 аса, 2 блокади). За отбора, воден от Андреа Джани, Иван Зайцев бе над всички с невероятните 30 точки (2 аса, 2 блокади), Матю Андерсън приключи с 22 точки (3 аса).

АШЛИ БАРТИ ТРИУМФИРА В ШАМПИОНАТА НА WTA

Световната №1 Ашли Барти спечели Шампионата на WTA. Австралийката надигра на финала в Шънжън миналогодишната победителка Елина Свитолина с 6:4, 6:3 за 1 час и 27 минути. Така Барти завършва една изключително успешна за нея година, в която изненадващо спечели най-престижното състезание на клей “Ролан Гарос”, оглави световната ранглиста, а освен това грабна и още две титли – в Маями и Бирмингам. Тя има вече общо 7 титли в кариерата си на сингъл. 23-годишната австралийка имаше и още два финала този сезон – в Сидни и Пекин. Свитолина пък остава с 13 титли, но нито една през 2019 година.

След като в първите 8 гейма нямаше нито една точка за пробив, при 4:4 пред Свитолина се откри възможност за може би решаващ брейк. Барти обаче се измъкна, взе подаването си, а още в следващия гейм на свой ред се сдоби с първи брейкпойнт, като той беше с цената на сетбол. Свитолина го заличи, а след това отрази още един, но австралийката достигна до трета възможност за затваряне на сета, не и без помощта на мрежата, след като от много удобна позиция не удари по най-добрия начин от форхенд топката, която все пак тупна в полето на украинката. Третият сетбол бе реализиран от Барти, която с убийствен ретур наказа консервативния втори сервис на Свитолина и се доближи на сет до крайната победа в турнира.

Във втория сет първа направи пробив Свитолина – за 2:1, но Барти отговори с два поредни брейка и обърна резултата до 4:2. Свитолина не се предаде и върна единия от пробивите, но Барти моментално направи рибрейк за 5:3, а след това с гейм на нула сложи край на турнира и спечели втората най-голяма титла в кариерата си след тази в Париж през юни.

ПРАЩАТ В ЗАТВОРА ХОЛАНДСКА АТЛЕТКА, ЗАЛОВЕНА С НАРКОТИЦИ

Холандската олимпийска атлетка Мадиеа Гафур ще прекара в затвора осем години и половина, след като беше призната за виновна за контрабанда и трафик на наркотици. 27-годишната атлетка, която на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. участва в щафетата на 4 по 400 метра, е била заловена с дрога на стойност 2 милиона паунда в багажника на колата си, когато през юни е била спряна за рутинна проверка в Елтен (Германия). Тогава в багажника на колата й са били открити 50 кг таблетки екстази, 2 кг метаамфетамин и 11 500 евро в брой.

Гафур пледира невинна, но съдът не повярва на версията й, че не е знаела, че пренася дрога, а си е мислела, че транспортира продукти за допинг.

В съда тя отказа да назове името на човека, който й е дал дрогата, обяснявайки отказа си с това, че се страхува за семейството и приятелите си.

ЗАВРЪЩАНЕТО НА КИМ КЛАЙСТЕРС СЕ ОТЛАГА

Завръщането на Ким Клайстерс на корта, което бе планирано за януари, се отлага, тъй като тя се възстановява от контузия на коляното. 36-годишната белгийка игра за последно през 2012 година и бе обявила този септември, че планира да се върне, когато новият сезон започне през 2020-а. “Трябваше да взема решението да не се състезавам през януари. Подлагам се на рехабилитация и лечение на контузия на коляното. Това е малшанс, но аз съм твърдо решена да се върна към играта, която обичам”, написа Клайстерс в Twitter.

Решението на Клайстерс отново да се включи в WTA тура, ще отбележи второто й завръщане към спорта, след като първо се оттегли през 2007 година, за да създаде семейство. Със своите 41 титли на сингъл Клайстерс реши да прекрати кариерата си след Откритото първенство на САЩ през 2012 година. След това тя започна работа като коментатор.

ФИНИКС НАНЕСЕ ПЪРВА ЗАГУБА НА ФИЛАДЕЛФИЯ

Финикс нанесе първа загуба на отбора на Филаделфия, побеждавайки го със 114:109 в мач от редовния сезон на НБА. Девин Буукър вкара 40 точки, а Рики Рубио добави 21 и 10 асистенции за “слънцата”. За Финикс това е пета победа от началото на сезона и за първи път от 4 години те стартират първенството с положителен баланс. Филаделфия пък досега беше единственият непобеден отбор.

“Слънцата” играха без наказаната си звезда Джоел Ембийд. В тази ситуация Ал Харфорд вкара 32 точки и изравни личното си постижение от пет тройки в една среща. Буукър вече има 6003 точки в кариерата си, като се превръща в осмия най-млад състезател с 6000 или повече точки в НБА. Гардът, който навърши 23 години миналата седмица, завърши мача с три тройки от четири опита и 15 успешни стрелби от 19 опита.

Милуоки Бъкс се наложи над Минесота със 134:106 като гост с 34 точки и 15 борби на гръцката звезда Янис Антетокумбо. Миналогодишният MVP на Лигата има дабъл-дабъл във всичките седем мача от началото на първенството, а тимът му води в Централната дивизия. Крис Мидълтън прибави 26 точки за Бъкс, а Ерик Бледсо остана с 22. Бледсо добави 9 борби и 6 подавания. Андрю Уигинс водеше Минесота с личния си пример, вкарвайки 25 точки.

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST