ТРЕТОКЛАСНИЦИ ОТ „СЛАВЕЙКОВ“ – ЗАПЛЕНЕНИ ОТ КНИГАТА „АЗ СЪМ ГУНЧО“

0
1008

 

Учениците от 3 „г“ клас, с класен ръководител г-жа Яна Вълкова, присъстваха на представянето на първата книга за деца „Аз съм Гунчо“ на младия автор Христо Милев. Събитието се проведе в Регионална библиотека „Дора Габе“. В сектор „Работа с деца“ писателят разказа пред третокласниците своята лична история, провокирала го да започне да пише, за творческото си вдъхновение и за желанието си „малките да се научат да преследват мечтите си и да търсят решение в трудните моменти, а големите – да се върнат към радостта от малките неща, … към годините, в които сме били мечтатели”. Христо Милев сподели и за избора си за художника на илюстрациите към текста – Янко Иванов.

По време на представянето авторът прочете откъс от книжката пред учениците от СУ „П. Р. Славейков”. Третокласниците задаваха много въпроси на гостуващия писател, заинтригувани от главния герой в произведението. Пред малките гости на литературната среща Христо Милев сподели какви творчески проекти има да реализира, с идеята да се създава интерес у децата към българската история, традиции и начин на живот.

Библиотеката подкрепя творчески срещи с автори за деца, при които малките читатели имат възможност да се запознаят с автора, да го попитат за всичко, което ги интересува, а авторите могат да усетят чрез децата как се възприемат техните произведения и да чуят неподправеното им мнение.

„Очакваме с нетърпение следващите книжки с приключенията на Гунчо“, заявиха въодушевените славейковци от 3 „г“ клас. НДТ