ФУТБОЛНА ПАНОРАМА: ПЕТЪР КОСТАДИНОВ ЩЕ РЪКОВОДИ ЛЕВСКИ – ЕТЪР; РОБЕРТ ЛЕВАНДОВСКИ ЩЕ ОТЛОЖИ ОПЕРАЦИЯТА; РОМА ЗАСТАНА ЗАД МАРИО БАЛОТЕЛИ; РЕАЛ (МАДРИД) С ИНТЕРЕС КЪМ САНЧО; МАНДЖУКИЧ ОТНОВО ГЛЕДА КЪМ БАЙЕРН; ИМОБИЛЕ ВЗЕ НАГРАДАТА ЗА НАЙ-ДОБЪР ИГРАЧ ПРЕЗ ОКТОМВРИ; ЛУКАКУ ИЗМЪКНА ИНТЕР В БОЛОНЯ; КУМАН: МОГА ДА ИДА В БАРСА, НО СЛЕД ЕВРО 2020; ЗИДАН: ИСКАМ БЕЙЛ ДА ОСТАНЕ ДО КРАЯ НА СЕЗОНА

0
818

ПЕТЪР КОСТАДИНОВ ЩЕ РЪКОВОДИ ЛЕВСКИ – ЕТЪР

Най-добрият добрички рефер Петър Костадинов получи наряд за 15-ия кръг на Първа професионална лига. Бившият нападател на Добруджа ще ръководи срещата между столичния гранд Левски и Етър от Велико Търново. Негови асистенти ще бъдат Александър Атанасов от Варна и Никифор Велков от София. Четвърти съдия е Георги Давидов, а съдийски наблюдател – Валентин Добрев. Мачът на стадион „Георги Аспарухов” е днес от 15.30 часа.

Съдийската комисия към БФС повери двубоя във Варна между Черно море и ЦСКА-София на Николай Йорданов, а Ивайло Стоянов получи Славия – Локомотив (Пловдив).

РОБЕРТ ЛЕВАНДОВСКИ ЩЕ ОТЛОЖИ ОПЕРАЦИЯТА

След консултация с лекари Роберт Левандовски е взел решение да отложи за след края на полусезона операцията си, съобщават медиите в Полша. Голмайсторът на Байерн (Мюнхен) се оплаква от леко неразположение в слабините и се очакваше да се подложи на хирургическа интервенция през идната седмица, когато предстои пауза в първенствата заради мачовете на националните отбори. Тъй като неговата Полша вече се класира за Евро 2020, идеята беше Лева да използва този период за възстановяване, което се очаква да бъде не по-дълго от 10 дни.

В крайна сметка обаче 30-годишният футболист е преценил, че може да изкара полусезона и даже да играе за “дружина полска”, заради което получи и повиквателна за евроквалификациите срещу Израел и Словения.

Последният мач на Байерн преди зимната пауза е на 21 декември.

РОМА ЗАСТАНА ЗАД МАРИО БАЛОТЕЛИ

От Рома излязоха с позиция относно ситуацията в мача между Верона и Бреша, когато нападателят на гостите Марио Балотели беше обиждан на расистка основа от фенове на домакините. “Като клуб Рома застава зад Марио Балотели, който беше обиждан на расистка основа в неделя. Независимо дали това са 20, или 2000 човека, расистките обиди никога не са приемливи. Време е да си изберете страна – на тези, които се опълчват на расизма, или на тези, които допускат това да унищожава играта, която всички обичаме”, публикуваха “вълците” в клубния си профил в Туитър.

РЕАЛ (МАДРИД) С ИНТЕРЕС КЪМ САНЧО

В Реал (Мадрид) проявяват интерес към крилото на Борусия (Дортмунд) Джейдън Санчо, твърди “Дейли Мейл”. Според изданието мадридчани са следили 19-годишния талант още през 2017 година, когато той напусна Манчестър Сити и премина в настоящия си отбор.

Смята се, че в Дортмунд са се примирили, че това е последният сезон на английския национал на “Сигнал Идуна Парк”. Затова оттам вече му търсят заместник. Цената на играча е 100 млн. паунда, като Манчестър Юнайтед също е свързван с неговото име. Санчо, който има 4 гола и 7 асистенции в 14 мача във всички турнири през този сезон, не е единственият вариант пред Реал (Мадрид) за подсилване на атаката на тима. Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен и Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити също са в полезрението на “кралския клуб”.

МАНДЖУКИЧ ОТНОВО ГЛЕДА КЪМ БАЙЕРН

Бъдещето на Марио Манджукич продължава да бъде доста несигурно. 33-гозишният нападател със сигурност няма да остане в Ювентус, тъй като не влиза в плановете на треньора Маурицио Сари. Хърватинът има различни оферти за продължаване на кариерата си, като той е спряган за трансфер в Манчестър Юнайтед, Севиля, както и в отбор от Катар. Самият футболист обаче се надява да се завърне в бившия си клуб Байерн (Мюнхен).

Преди време имаше информации за интерес на баварците към хърватина, но до оферта така и не се стигна. Ветеранът, който изкара два сезона на “Алианц Арена” и има 33 гола в 54 мача в Бундеслигата за мюнхенци, се надява интересът да се възобнови, особено след раздялата с треньора Нико Ковач.

Марио пристигна в Ювентус през лятото на 2015 година от Атлетико (Мадрид) срещу 19 милиона евро. До момента той има 44 гола в 162 мача за “Старата госпожа”.

ИМОБИЛЕ ВЗЕ НАГРАДАТА ЗА НАЙ-ДОБЪР ИГРАЧ ПРЕЗ ОКТОМВРИ

Нападателят на Лацио Чиро Имобиле получи наградата за Най-добър играч в Серия “А” за месец октомври. Голаджията бе във вихъра си през последните седмици, като отбеляза 8 гола за “орлите”. Той се разписа по два пъти в срещите с Болоня, Аталанта и Торино и по веднъж срещу Фиорентина и Милан.

С попадението си срещу Милан в неделя той ознаменува 100-ия си гол с екипа на Лацио във всички турнири – впечатляващо постижение, като се има предвид, че е постигнато само за 3 години.

Наградата за месец септември бе спечелена от крилото на Фиорентина Франк Рибери, но той почти не игра през октомври заради наказанието си от три мача.

ЛУКАКУ ИЗМЪКНА ИНТЕР В БОЛОНЯ

Отборът на Интер постигна трудна и много важна победа като гост над Болоня с 2:1 в двубой от 11-ия кръг на Серия „А”. С победата “нерадзурите”  излязоха начело на класирането, като изпревариха с две точки Ювентус, който по-късно излезе срещу Торино в градското дерби. Интер изоставаше в резултата до 75-ата минута, след като в 59-ата домакините откриха чрез Сориано. Четвърт час преди края Ромелу Лукаку изравни. В добавеното време белгиецът донесе успеха на “нерадзурите” от дузпа. Така Интер продължи добрата си серия срещу този съперник, като няма загуба като гост на Болоня от февруари 2002 година, като записа за този период 11 победи и три равенства.

Болоня започна силно, като още в третата минута вратарят на Интер Ханданович трябваше да отрази удар на Сансоне. Интер отговори с атака, но подаването на Валентино Лазаро към Лаутаро Мартинес не се получи. В 9-ата минута аржентинецът получи нов шанс, като този път успя да нанесе удар, но вратарят на Болоня Лукаш Скорупски успя да отрази топката с една ръка. В 16-ата минута отбраната на Интер едва не допусна фатална грешка, но Ханданович се справи със ситуацията, в която го постави Галярдини. Болоня също допусна грешка, но и тя не беше фатална. Темпото на игра поспадна, като опасности пред вратите липсваха. Така се стигна до 30-ата минута, когато след бърза атака топката попадна у Лукаку. Белгиецът нахлу в наказателното поле и стреля към долния ляв ъгъл, но Скорупски спаси с поредната си добра изява. В 33-ата минута Интер стигна до гол чрез Лаутаро Мартинес, но той беше отменен поради засада. “Нерадзурите” засилиха натиска си и напрежението се пренесе в половината на Болоня. В 43-ата минута Лаутаро беше потърсен с центриране в наказателното поле, но аржентинецът не успя да затрудни с нищо Скорупски.

Второто полувреме започна с равностойна игра, като домакините бяха по-активни, но Интер разбиваше атаките в зародиш. “Нерадзурите” организираха добра контраакция в 55-ата минута, като Лукаку успя да чукне хитро топката с глава към Галярдини, но отбраната на Болоня се справи. Така се стигна до 59-ата минута, когато Сориано откри резултата с удар извън наказателното поле, като топката рикошира в крака на Де Фрай и затрудни допълнително Ханданович. В ответната атака Лукаку беше близо до това да върне равенството, но малко късмет не му достигна да насочи топката в мрежата. Интер упражни натиск с цел да възстанови поне равенството. В 75-ата минута равенството беше възстановено от Ромелу Лукаку, който се оказа най-съобразителен при едно разбъркване пред вратата на Болоня и засече в мрежата една отбита от стража на домакините топка. Само четири по-късно той можеше отново да се разпише с удар с левия крак, но Скорупски спаси. Интер се възползва от инерцията след гола и сериозно притисна своя съперник. В 90-ата минута Интер получи дузпа след нарушение на Орсолини срещу Лаутаро Мартинес. Зад топката застана Лукаку, който с безкомпромисно изпълнение изведе тима си напред.

В крайна сметка резултатът остана непроменен и така Интер записа поредна тежка победа и временно излезе начело в класирането с 2 точки аванс пред Ювентус.

КУМАН: МОГА ДА ИДА В БАРСА, НО СЛЕД ЕВРО 2020

Бившият футболист на Барселона Роналд Куман потвърди, че има възможност да застане начело на тима. В момента някогашният съотборник на Христо Стоичков е селекционер на Холандия, но в договора му има клауза, според която той може да напусне, за да поеме каталунците. “Няма обаче как сега да си тръгна от холандския национален тим, това е 100% сигурно. Мога да ида в Барса, но чак след Евро 2020. Тази клауза важи само за след финалите и само за оферта от въпросния клуб”, коментира Куман пред Mundo Deportivo. “Имам договор с холандската федерация до 2022 г., но след Европейското първенство ще седнем и ще обсъдим дали да продължим да работим заедно”, добави бившият защитник от “Дрийм тийм”-а на Йохан Кройф.

Новината за въпросното условие в договора на треньора беше разкрита от спортния директор на холандците Нико-Ян Хугма. Куман призна, че се е ядосал от думите на въпросния човек, но вече му е минало. Всичко това само засилва слуховете, че контрактът на Ернесто Валверде, който е до края на кампанията, няма да бъде подновен.

ЗИДАН: ИСКАМ БЕЙЛ ДА ОСТАНЕ ДО КРАЯ НА СЕЗОНА

Наставникът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан коментира отношенията си с Гарет Бейл, както и повиквателната на играча за националния отбор на Уелс, въпреки че в момента той се възстановява от контузия и не е играл за клубния си тим през последния месец. “Ние нямаме думата за повиквателните. Само искаме играчът да е добре. Не е готов да тренира нормално. Викат го, защото имат това право. Това е официална дата на ФИФА, така че ние няма да се намесим. Не бива да се съмняваме в Бейл, той е първият, който страда от това. Ще видим как е тази седмица и дали е готов за националния си отбор. Жалко е, че не можем да разчитаме на него. Не знам какво си е говорил с Райън Гигс. Единственото, което ме интересува, е Гарет да е добре. Раздразнен е, че липсва, а ние също не сме доволни от това. Иска ми се всички мои играчи да са ми на разположение. В момента това не е така с Гарет. Не ме дразни поведението на Бейл. Казвам го и за нашите фенове. Мисля, че най-много страда играчът. Той иска да е с нас. Ако не е готов, вярвам, че няма да играе за Уелс. Ситуацията е следната: миналия месец се контузи, върна се тук и все още не се е възстановил. Той иска да се оправи и да играе. Феновете трябва да мислят позитивно. Казваха и че не искам Бейл – това са глупости. Всеки може да говори за мен, но нищо невярно няма да излезе от устата ми. Искам той да остане до края на сезона. В добри отношения съм с Бейл. Казваме си “добро утро” всяка сутрин. Нищо не се е случвало помежду ни. Играчът е много добър, но вие, журналистите, трябва да престанете да повтаряте едно и също. Защо бил тръгнал по-рано от мача с Бетис – когато аз играех, беше същото. Важното е играчите да бъдат там преди мача и на почивката, за да подкрепят отбора. Всички са отдадени, защото искат да гледат как тимът побеждава”, заяви Зинедин Зидан на пресконференцията си преди мача с Галатасарай.

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST