Скандалът около шефа на Ред Бул продължава – Моторни – Формула 1

0
64


Сагата около шефа на Ред Бул – Кристиан Хорнер, продължава. Оказва се, че дамата, която първоначално обвини ръководителя на “биковете”, сега е подала нова жалба във ФИА.

Както е известно, служителката на компанията обвини Хорнер преди семици в непристойно поведение, като впоследствие се появиха доказателства от анонимен източник с чатове и снимки на британеца.

Впоследствие обаче дамата бе отстранена от Ред Бул, а първото вътрешно разследване срещу Хорнер не установи нищо нередно. Все пак новите доказателства отново застрашиха поста на Хорнер, което пък доведе до вътрешна война в тима, с нападки от страна на Йос Верстапен – бащата на трикратния световен шампион с “биковете” – Макс.

Заговори се дори за напускане на Ейдриън Нюи и Хелмут Марко, както и на самият Макс Верстапен. Явно обаче краят на този скандал не се вижда в близко бъдеще.

BBC споделя, че въпросната жена е подала жалба, която е регистриран в комитета по етика, където понастоящем разследват и президента на организацията Мохамед бин Сулайем. Сагата продължава, а бъдещето на Кристиан Хорнер остава неясно.



Източник Gong.bg