Сакраменто допусна болезнен обрат срещу Чикаго – Баскетбол – NBA

0
88


Сакраменто Кингс загуби драматично домакинството си на Чикаго Булс от редовния сезон в НБА със 109:113 (36:22, 20:27, 35:28, 18:36). “Кралете” водеха в резултата през целия мач, но в последните минути изпуснаха инициативата и допуснаха обрат в своята “Голдън 1 Сентър”. Българското крило Александър Везенков не взе участие и в този мач, като изгледа срещата от пейката, тъй като още не е възстановен от травмата в глезена.

 

Още от самото начало Сакраменто взе инициативата и записа отлична първа четвърт, в която поведе с 36:22. Във втората част “кралете” позагубиха инерцията си, но въпреки това запазиха лидерството си в резултата при 56:49 в своя полза на полувремето.

 

В третата четвърт домакините отново се разиграха и в един момент имаха преднина от 22 точки при 89:67. Фатална обаче се оказа последната четвърт на двубоя, в която играта на Сакраменто тотално се срина, докато в същото време звездата на гостите ДеМар ДеРоузън се разигра и буквално разпердушини защитата на съперника, като вкарваше от всевъзможни позиции.

източник: Gulliver/GettyImages

Обратът настъпи буквално в последната минута, когато Чикаго се възползва от две поредни грешки в атака на Сакраменто, които бяха наказани от Коби Уайт и така “биковете” за пръв път излязоха напред в резултата за 111:109. До края гостите не изпуснаха инициативата и добавиха още две точки, с които окончателно сложиха точка на спора за крайното 113:109 в своя полза.

 

Над всички в мача бе Коби Уайт с 37 точки, 5 борби и 7 асистенции за успеха на Чикаго. ДеМар ДеРоузън добави още 33 точки, а силен мач за гостите направи и Айо Досунму с 20 точки на сметката си.

 

ДиАрън Фокс и Домантас Сабонис от Сакраменто завършиха с дабъл-дабъл. Фокс отбеляза 20 точки и направи 10 асистенции, а Сабонис – 18 точки и 21 борби. Кевин Хъртър пък се отчете с 12 точки като третия най-резултатен играч за домакините.

 

След това поражение Сакраменто падна на 7-ото място във временното класиране на Запад с 34 победи и 26 поражения в актива си. Чикаго пък вече има 29 успеха и 32 загуби и се намира на 9-ата позиция в Източната конференция.



Източник Gong.bg