Ръководството на КНСБ пристига в Шумен по повод започващата днес Национална кампания „По-високи заплати с твоя синдикат“

0
65



Президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров и вицепрезидентите на синдиката Даниела Алексиева, Огнян Атанасов и Тодор Капитанов ще посетят Шумен на 5 април в рамките на започващата днес Национална кампания „По-високи заплати с твоя синдикат“ на конфедерацията, съобщи областният координатор на синдиката в града Радостин Павлов. 

Гражданите ще имат възможност да се срещнат с Пламен Димитров и вицепрезидентите на КНСБ в 12:15 часа в разположена срещу сградата на областната администрация в Шумен синдикална шатра. Там работници и служители ще могат да получат трудово – правни консултации от експерти на конфедерацията. В шатрата ще се приемат и сигнали за нарушения на трудовите права, правото на сдружаване и на синдикалните права, уточни Павлов.

Той допълни за БТА, че Националната кампания на конфедерацията започва днес в Русе, а президентът на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидентите Даниела Алексиева, Огнян Атанасов и Тодор Капитанов утре ще са във Велико Търново, където от 11:30 часа ще дадат пресконференция в Националния пресклуб на БТА в града. Като част от кампанията, пред сградата на общинската администрация във Велико Търново, също ще бъде разположена синдикална шатра на КНСБ .

Граждани и синдикатът на административните служители „Подкрепа“ и Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации към Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) провеждат днес протестен митинг пред Министерския съвет. Протестът е за запазване на предвидените размери на средствата в проекта за Постановление на Министерския съвет за преодоляване на диспропорциите във възнагражденията на служителите в държавната администрация, както информира по-рано БТА. 

/РН/



Източник БТА