Русия предислоцира три кораба-амфибия от Черно в Азовско море

0
171

©

След като Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) атакуваха Севастопол на 13 септември, като повредиха десантния кораб “Минск“ и подводницата “Ростов на Дон“, руските войски са преместили три големи десантни кораба от Черно море в Азовско море. Това е съобщил говорителят на Военноморските сили на Украйна Дмитро Плетенчук, предава Украинская правда.

“Тези процеси, свързани с освобождаването на нашата територия, ще продължат и в бъдеще. Между другото, показателен е фактът, че днес руските окупатори по някаква причина предислоцираха три големи десантни кораба от Черно море в Азовско море.“

Плетенчук е отбелязал, че повреденият в Севастопол голям десантен кораб не може да бъде възстановен както поради спецификата на повредата, така и поради неговата “доста голяма възраст“.

Говорителят е допълнил, че този голям кораб-амфибия е член на т. нар. “Сирийски експрес“, ” доставя оръжие и личен състав, решава логистични проблеми за сирийската групировка на Руската федерация”.

Плетенчук също е подчертал, че унищожаването на подводницата е “първата загуба на Руската федерация, при която те губят подводница в резултат на военни действия“.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) поразиха големият десантен кораб “Минск” и ракетоносецът “Калибър”, както и подводницата от проект 636.6 “Ростов на Дон” в Севастопол на 13 септември.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source