Роналдо и Ал Насър отпаднаха от азиатската Шампионска лига след драма с дузпи – Футбол свят – Други

0
60


Ал Насър на Кристиано Роналдо отпадна от азиатската Шампионска лига на четвъртфинал, след като загуби след дузпи от Ал Аин. Първата среща между двата тима завърши с успех за Ал Аин с 1:0.

В реванша Ал Насър бе домакин, а португалската звезда започна от първата минута. Началото за Роналдо и компания бе кошмарно, след като гостите поведоха с 2:0 в първото полувреме. На два пъти се разписа Суфиан Рахими в 28-ата и 45-ата минута.

Все пак преди да приключи първата част Абдулрахман Гариб върна едно попадение за Ал Насър. Второто полувреме пък започна по чудесен начин за домакините, които успяха да обърнат до 3:2 и така да изравнят общия резултат. В 51-ата минута Ейса си вкара автогол, а Алекс Телеш вкара в 72-ата минута.

Впоследствие заради този гол на бразилеца мача влезе и в продължения. В тях обаче домакините останаха с човек по-малко след директния червен картон Айман Яхия. Това нормално доведе до натиск от страна на Ал Аин, които в 103-ата минута стигнаха до гол, за да поведат отново в общия резултат. Султан Ал Шамси бе автор на попадението, само три минути, след като се появи на терена.

В 118-ата минута обаче думата имаше и Кристиано Роналдо, който получи възможност да изпълни дузпа и я вкара за 4:3 в мача и 4:4 общ резултат. Което поне временно запази надеждите на Ал Насър и прати срещата в дузпи.

Там обаче първите две изпълнения на домакините не влязоха и така Ал Аин дръпна. Роналдо отново изпълни наказателен удар и отново вкара, но това по никакъв начин не бе достатъчно на тима му да се пребори за крайната победа. С 3:1 вкарани дузпи Ал Аин успя да елиминира Ал Насър и да продължи към полуфиналите.



Източник Gong.bg