48-годишен мъж от Добрич изчезна в морето край Каварна. Светозар Стоянов влязъл в морето при залива Болата около 13.00 ч. в понеделник, 20 септември. Мъжът бил с професионално оборудван зелено-кафяв камуфлажен каяк. След като до вечерта съпругата му Ралица Енева не успяла да се свърже с него, подала сигнал до 112.

В издирването на рибаря се включиха военен хеликоптер и гражданската авиация, гранични полицаи с канута, които оглеждаха крайбрежната ивица. Рибари от Шабла също търсеха мъжа по Северното Черноморие. Предупредени бяхаа и всички рибарски кораби, които са навътре в морето, да следят за него и кануто му, тъй като има предположения, че може вълнението да го е отнесло далеч от брега.

Според хора от село Българево, вечерта в понеделник времето било много лошо. Духал силен западен вятър, придружен с обилен дъжд. Имало и гъста мъгла. Може мъжът да е паднал, предполагат местни.

Издирването на Светозар започнало веднага във вторник и бе прекратено безрезултатно в сряда. НДТ

Днес – 23.09.2021 г., областният управител на област Добрич отново е подал искане за възобновяване на операцията по издирването на мъжа с използване на хеликоптер на ВМС.