Публично обсъждане на концепция “Устойчива и безопасна инфраструктура на територията на област Добрич“ ще се проведе в Генерал Тошево утре

0
65



Публично обсъждане на концепцията “Устойчива и безопасна инфраструктура на територията на област Добрич” на Агенция “Пътна инфраструктура” ще се проведе утре от 14:00 ч. в зала “Дора Габе” в сградата на община Генерал Тошево. За това съобщават от Областен информационен център – Добрич (ОИЦ).  

В концепцията е планирано рехабилитиране на близо 30 км от републиканската пътна мрежа на територията на община Генерал Тошево. Тя включва ремонт на 11,77 км от път III-2903 гр. Генерал Тошево – с. Къпиново – с. Изворово – с. Красен – с. Росица – с. Лозница от път III-2904 с. Захари Стояново – с. Дуранкулак 17,77 км, допълват от ОИЦ.

От Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) допълват, че общата индикативна стойност на проектите включени в концепцията е 61 603 856 лв. с ДДС. Предложените мерки за инвестиция ще доведат до значително подобряване и модернизация на републиканската пътна инфраструктура на територията на област Добрич, ще се повиши пътната безопасност и ще се ограничи отделянето на вредни емисии на парникови газове. По-добрата пътна инфраструктура ще спомогне за увеличаване на инвестициите в региона, създаването на нови работни места и ще даде възможност за по-голям избор на жителите от региона до здравни и образователни услуги. Заложените проекти ще стимулират и развитието на културния и морски туризъм. 

С реализацията на концепцията ще се подпомогне развитието на трансграничното сътрудничество, чрез подобряването на експлоатационното състояние на път III-2904, който чрез първокласния път I-9 Дуранкулак – Варна осигурява бърз достъп на жителите на област Добрич до ГКПП “Дуранкулак”. С планираните дейности по ремонт на пътните участъци и връзката им с път II-29 Кардам – Добрич ще се подобрят връзките с Румъния през ГКПП “Йовково”, посочват отще от АПИ.

В края на миналата седмица Областен информационен център – Добрич проведе обществени обсъждания на две концепции за интегрирани териториални инвестиции на територията на град Добрич. 

/СС/



Източник БТА