Протестиращи в Ереван нахлуха в правителствена сграда

0
198

©

Сблъсъци избухнаха вечерта на 19 септември в Ереван между полицейски служители, охраняващи седалището на арменското правителство, и протестиращи след военната операция, започната от Азербайджан срещу арменските сепаратисти в района на Нагорни Карабах, предаде AFP.

По-рано РИА Новости съобщи, че правителствената сграда е щурмувана

Събралото се множество призова за оставката на премиера Никол Пашинян, обвинявайки го, че не е успял да защити Нагорни Карабах.

“Ако правителството не защити своите 120 000 сънародници (в Карабах), то трябва да подаде оставка“, е заявил един от протестиращите, отразявайки настроението сред протестиращите след днешните азерски военни операции. 

Министерството на отбраната на Азербайджан съобщи по-рано, че Баку е предприел “местни антитерористични мерки” за възстановяване на конституционния ред в Карабах. Като цели на азербайджанската армия в региона са посочени военни съоръжения на Армения. Съобщео е, че Баку използва за тази цел високоточно оръжие. Министерството на външните работи на Азербайджан постави условие за мир в региона:  изтегляне на арменските войски от Карабах и разпускането на нелегитимните властите в Степанакерт.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник