Простреляното дете от Враца е транспортирано в “Пирогов”

0
67



В спешната университетска болница “Пирогов” беше транспортирано дете на една година и шест месеца, простреляно във Враца, съобщиха от лечебното заведение.

Мултидисиплинарен екип от болница “Пирогов” прави актуална оценка на състоянието му и прави всичко необходимо в борбата за живота и здравето му, се посочва в съобщението.

Дете на година и половина беше простреляно с въздушна пушка  във Враца, информираха по-рано за БТА от МВР.

Оттам уточниха, че по първоначални данни детето е простреляно от 11-годишен, който живее в същата къща. Оръжието е законно притежавано от член на семейството. 

От пресцентъра на Министерството на отбраната съобщиха, че хеликоптер “AS 532 Cougar” с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) е изпълнил успешно задача за авиомедицинска евакуация днес. По искане на Министерството на здравеопазването и с разрешение на началника на отбраната е изпълнен полет по маршрута 24-а авиобаза Крумово – Враца – София, за да бъде превозено пострадалото дете, на което да се окаже спешна медицинска помощ.

Хеликоптерът е излетял в 18:25 часа от авиобаза Крумово за Враца и се е приземил в София в 19:45 часа. С него бяха превозени медицински екип и  пострадалото дете, което е отведено в столична болница, уточниха от Министерството на отбраната. 

 

 

 

/ЛРМ/



Източник БТА