Прокурорският съвет не отстрани Константин Сулев, повдигнал първото обвинение на Пепи Еврото

0
64


При закрити врата кадровиците изслушаха наблюдаващите прокурори по делото срещу Нотариуса

Висшият прокурорски съвет отказа да отстрани временно от длъжност Константин Сулев от Софийската районна прокуратура, който на 31 май м.г. става един от четиримата наблюдаващи прокурори по първото дело срещу Петьо Петров – Пепи Еврото и неговото момче за всичко Кристиян Христов.

Сулев е подсъдим за престъпление по служба затова, че е образувал дело, което не е било от компетентността на Софийската районна прокуратура. Според обвинението той е поискал издирването на  Кристиян Христов, за да не може да даде пресконференция, на която щял да разкрие някакви неща за тогавашния главен прокурор Иван Гешев. 

Искането за временно отстраняване на Сулев беше внесено преди две седмици от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. 

Прокурорският съвет взе решението си при закрити врата, така че мотиви не станаха известни.

Срещу Петьо Петров има и още едно дело. То е за това, че златни монети, собственост на баща и син Илия и Явор Златанови, са се озовали в багажника на джипа на бившата му жена Любена Павлова. Тези монети са били веществени доказателства.

Пак при закрити врата кадровиците изслушаха и наблюдаващите прокурори по делото срещу организираната престъпна група за натиск, част от която е бил Мартин Божанов – Нотариуса. По това дело няма обвинени засега. 





Източник 24часа