Прокуратурата поиска арест за шофьора, превозвал мигранти в Елхово

0
143

©

Районна прокуратура-Ямбол внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража“ по отношение на С.Т., обвинен в противозаконно подпомагане на 8 чужди граждани да пребивават в страната.

Районна прокуратура – Ямбол внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража“ по отношение на С.Т. Той е обвинен за това, че противозаконно подпомагал осем чужди граждани да преминават и пребивават на българска територия, целейки да набави облага за себе си. Престъплението е осъществено на 12.09.2023 година на път в посока град Елхово и в самия град Елхово. То е квалифицирано като престъпление, съпроводено с неподчинение спрямо орган на властта – не е спрял на подадени от полицейски служители звуков и светлинен сигнал.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал превозно средство, в което са били и чуждите граждани. Полицейските служители са подали знак на водача да спре за проверка в района на град Елхово. С.Т. не се подчинил и ускорил скоростта си, навлизайки в град Елхово. Той бил последван от полицейски автомобил, който подавал светлинни и звукови сигнали. В един момент С.Т. изскочил от превозното средство, което продължило пътя си по инерция и се блъснало в жилищен блок.

Предстои Районен съд – Елхово да насрочи заседанието си.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник