На 20 октомври т. г. (вторник) от 17.30 ч. в Галерия „Георги Петров“  Емилия Милушева ще представи на почитателите си своята книга „Да пребродиш хоризонта“  (Записки от непознати и далечни страни). Организатори на събитието  са Община град Добрич и Галерия „Георги Петров“. За книгата – издание на Издателство „Илия Вълчев“, ще говори нейният редактор Петранка Божкова.

„Тази книга е дневник на нашите осъществени мечти. Именно защото е дневник, е много лична и изстрадана. С написването на всяка история се връщах назад в миналото не за да го променя, а за да преживея някои моменти още веднъж“ – казва авторката.

Емилия Милушева завършва Езикова гимназия „Гео Милев“ в град Добрич. През 1990 година се дипломира с магистърска степен в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност българска и немска филология. До 1994 година работи за радио „Свободна Европа“ в гр. София.Междувременно завършва и международни икономически отношения в УНСС. Житейският ù път

продължава няколко години във Виена, а след завръщането си в България започва работа като представител на немска търговска фирма. От 2007 г. живее със съпруга си в Африка. Занимава се с благотворителни проекти и инициативи, участва в организацията на събития, представящи културата на различни страни по света.

Ако присъствате на премиерата или бродейки из записките ще научите:

  • Защо на Антарктида има магистрали?
  • Къде има Министерство на щастието?
  • Защо в Етиопия жените искат да бъдат бичувани?
  • Защо в Индия се женят през нощта?
  • … и куп други чудатости…

Входът на събитието е свободен при строго спазване на притивоепидемичните мерки.