Масова ваксинация срещу ковид-19 в Москва през декември

0
751

рез декември-януари се планира да започне масова ваксинация срещу коронавируса в руската столицата, което ще бъде “окончателната победа над пандемията”, съобщи кметът на Москва Сергей Собянин.

“През ноември Москва планира да получи първите по-големи партиди ваксина срещу коронавирус. През декември-януари ще започнем масово ваксиниране на населението”, написа кметът в своя блог в понеделник.

“И това ще бъде окончателната победа над пандемията,” каза той. “Но да се подценява опасността и освен това да се преструваме, че тя не съществува, не е опция. Днес повече от всякога е необходимо да бъдем максимално открити и честни. Само трезвата оценка на ситуацията ще позволи да се намери правилното решение”.

Собянин отбеляза, че “в крайна сметка не правим избор между добро и лошо”.

“Всички решения са лоши. Трябва да изберем по-малката от двете злини. Но ако днес не се направи нищо, утре ще трябва да се вземат по-строги, по-радикални и по-неприятни мерки”.

Според Собянин, “в Москва успяхме да намерим оптимален начин, продължавайки по който можем да защитим уязвимите групи от населението и да поддържаме достатъчно рутинна медицинска помощ, а от друга страна, можем да предотвратим тотално блокиране, което ще причини непоправими щети на икономиката и доходите на хората”.  https://www.vesti.bg