SONY DSC
Всички познават Севдалина Мавродиева-Нейкова. Като блестящ хореограф. Като ръководител на спортен клуб „Алексия“, спечелил толкова много купи и награди, че вече не им се знае броят. Като човек, създал традиция в спортните танци, запалил искрицата на таланта у стотици добруджанчета и на практика увековечил нашия град и Добричка област на световната карта на танцовото изкуство.
SONY DSC
Допреди броени дни  обаче никой дори не подозираше, че Севдалина Мавродиева-Нейкова притежава още един блестящ талант – този път – в писаното слово. Буквално в навечерието на Деня на Добрич дамата представи не една, а две свои книги. При това – в съвсем различен жанр. „Последвай сърцето си“ е съвременен любовен разказ“, който се чете на един дъх. А „Любимата ми книжка“ е прекрасен, богато илюстриран сборник от 10 разказа за деца, чиито герои – горските животни, просто грабват въображението на малчуганите и ги учат на ум, доброта, честност и упоритост.
Двете книги се появиха на бял свят буквално със скоростта на светлината. Самата авторка казва, че ги е писала на един дъх, че вдъхновението я осенило по време на дългото безвремие, предизвикано от пандемията. И с присъщата си енергия Севдалина доверила на белия лист част от своята душевност.
SONY DSC
А пък с присъщата си експедитивност успя да  ентусиазира авторката на илюстрациите Лилия Николова, компютърния дизайнер Дияна Стефанова, печатница „Тед Арт“ и екипа на издателя – „Нова добруджанска трибуна“ ООД, да сътворят чудото да издадат цели две книги за по-малко от месец. Самото представяне беше вълнуващо – красиво  и нетрадиционно. В камерната зала на ДТ „Йордан Йовков“, под звуците на виртуозни клавирни изпълнения, с прекрасни танци – подарък за гостите от талантливи танцьорки на „Алексия“, водещият Красимир Демиров „изтръгна“ сълзи от очите на авторката, която определено беше повече от развълнувана. Развълнувани бяха и гостите – близки на семейството на Севдалина Мавродиева-Нейкова, които имаха удоволствието първи да подържат в ръка новата проява на нейния талант.
SONY DSC
Струва си да прочетете двете книжки. Ще бъдете приятно изненадани, освежени и развълнувани. Защото думите на Севдалина Мавродиева-Нейкова просто се леят. А всеки детски разказ има своята поука, до която е хубаво да се докоснат днешните момиченца и момченца. Хубаво е в  трудния, изнервен, потопен в агресия и отчуждение ден, да се докоснем до малко светлина, чистота и доброта. Които просто лъхат от двете на пръв поглед напълно различни и напълно несъпоставими книжки.
А всички ние от „Нова добруджанска трибуна“ желаем на Севдалина Мавродиева-Нейкова да продължи да пише. Защото определено може да го прави. Защото има какво да ни каже чрез писаното слово. И защото, очевидно – освен с танци, може да вълнува и с проза!