През изминалото денонощие са ликвидирани 120 пожара на територията на страната, един човек е загинал

0
71



Общо 120 пожара са ликвидирани на територията на България през изминалото денонощие, един човек е загинал при пожар в местността “Сюлейманица“ в село Търновлаг, област Кюстендил, информираха от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН). 

Звената за ПБЗН са реагирали на общо 146 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. От възникналите 120 пожара 17 са с материални щети – шест са били в жилищни сгради; два – в спомагателни, временни или паянтови постройки; два – в транспортни средства; два – в горски масиви; два – в селското стопанство; един в съоръжения на открито и два – на други места. Без нанесени материални щети са възникнали 103 пожара, от които 51 – в сухи треви, горска постеля и храсти; 38 в отпадъци; три – в готварски уреди и комини и 11 други.

Извършени са 22 спасителни дейности и помощни операции: три – при катастрофи в транспортни средства; 17 – техническа помощ, две – оказване помощ на пострадали граждани – транспортиране до лечебно заведение и една – с използване на алпийски способи.

През изминалото денонощие са получени четири лъжливи повиквания. 

Сигналът за пожара, при който е загинал 75-годишен мъж, е получен вчера около 15:40 ч. в районната служба (РС) за ПБЗН в Кюстендил. Сигналът е бил във връзка със запалени сухи треви в местността “Сюлейманица“, а произшествието е ликвидирано от един пожарен автомобил с четирима служители от РСПБЗН-Кюстендил.

От ПБЗН съобщиха за БТА, че оперативната обстановка е спокойна и обичайна за сезона. 

/РИ/



Източник БТА