Джулия Сенюк, известна понякога като Джоузефин Джаксън, се включи в събирането на средства за войници, загубили крайници във войната с Русия. Актрисата стана посланик на клиниката “Tytanowa Rehabilitacja”.

 

Джоузефин Джаксън е псевдоним на 29-годишна звезда от филми за възрастни, чиито продукции – според уебсайта Politico – са гледани от над 200 милиона души, пише  tvp.info

Лвовчанката реши да използва своя обхват и несъмнена популярност за благородни цели. От няколко седмици той подкрепя колекции за украински войници, особено за тези, които са загубили крайници по време на войната с Русия.

– Искахме да насочим вниманието към проблема с рехабилитацията. Защото много хора спестяват за дронове и забравят за протезирането. Мисля, че успях да привлека вниманието към този проблем, защото все повече хора започнаха да събират дарения за тази цел, каза Сенюк, чието влияние върху популяризирането на кампанията не може да бъде надценено.

29-годишният стана посланик на “Titan Rehabilitation”, медийна инициатива на киевска клиника, помагаща на над тридесет украински ветерани. Сенюк участва в две фотосесии: на басейна…

 

 

…и в театъра, гала мода:

 

 

Според неправителствената организация приблизително 59 хил Украинците имат нужда от протези на крайниците. Според Украинския център за рехабилитация на супергерои всеки от тях може да струва от 46 000 PLN. до 90 хиляди долара.

„Така че, когато през февруари приятелят на Джулия Сенюк излезе с идеята да използва известността й, за да създаде шум около център за протези в Киев, порнозвездата се съгласи. Тя беше поканена да плува в басейна и участва във флиртуваща (но напълно облечена) фотосесия с ветерани“, съобщи Politico.

Войниците бяха във възторг. – В никакъв случай не съм специалист по професионална рехабилитация, просто идвам и си говоря с тях, разсейвам ги, разказвам им анекдоти за моята професия, която им е толкова интересна – добавя Сенюк.

Реакциите на участието на львовчанката бяха двойни. Въпреки че гласовете на подкрепа преобладаваха, имаше и критици, които твърдяха, че звездата “използва” ветерани, за да подобри имиджа си и че всякакви опити за рекламиране на “толкова неморална професия” са неуместни за армията. 

Във фотосесията участва Антон Иванцив, който загуби двете си ръце и един крак в битката при Бахмут и защитава актрисата. – Благодарение на своята медийна личност, Юлия помогна да се привлече вниманието към проблемите на тежко ранените хора. Тя организира дарителска кампания. За съжаление държавните програми не осигуряват добро протезиране, каза той.

IMG_0992[47]

Украинската порно звезда Юлия Сенюк, известна още като Джоузефин Джаксън, позира с украински ветерани от войната. | Юлия Сенюк

Украинска порно звезда събира средства за военнослужещи с ампутирани кости

Възрастната знаменитост е „патриот на страната си“, каза един от ампутираните, участвал в закачлива фотосесия.