Полицаи пазят директорка на пловдивско училище от родителски протест (Снимки)

0
59


Няма да спрем, докато Емилия Алексиева не бъде уволнена, отсякоха те

Десетина полицаи завардиха входа на основното училище “Тодор Каблешков” в пловдивския квартал “Прослав”, за да не нахлуят родители, които по–рано обявиха, че излизат на протест срещу директорката Емилия Алексиева. Самата тя заяви пред “24 часа”, че не разбира обвиненията. А те са, че заради упражняван от нея тормоз, има голямо текучество на учители, от което учениците страдат.

Родители изпълниха заканата си и излязоха пред школото, разпъвайки плакат с надпис “Оставка”. Сред тях имаше и ученици, които заедно пееха патриотични песни.

“Моята дъщеря е ученичка в четвърти клас. Дойдох на протеста, тъй като искам детето ми да се учи в нормална среда, а не да се прибира често разстроено у дома. Няма да се спрем, докато директорката не бъде уволнена”, заяви Боян Терзиев.

Той беше подкрепен категорично от останалите родители, участвали в протеста.

“Аз съм баща на третокласничка. Искам детето ми да отива спокойно на училище. Още през миналата седмица сигнализирахме началника на РУО–Пловдив Рангел Райчев какво става в в училището и поискахме съдействие. Той обеща да назначи проверка, но днес разбрахме че е започнала след разпореждане от Министерството на образованието и науката. Ако г-н Райчев не си свърши работата, ще му поискаме и неговата оставка”, отсече Иван Петров.

По-рано днес директорката Емилия Алексиева заяви, че е готова за диалог и смята, че комуникацията е нарушена.Тя все пак призна, че има текучество на учители.

 





Източник 24часа