Полицаите от Кула организираха „Ден на отворените врати“ за ученици от с. Раковица

0
66



Полицейските служители от Районно управление (РУ) – Кула организираха „Ден на отворените врати“ за учениците от Основно училище „Христо Ботев“ в с. Раковица. Това стана известно от публикация на сайта на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) във Видин.

Началникът на районното управление главен инспектор Мирослав Мирославов и инспекторът от детска педагогическа стая Даниела Манчева запознаха учениците с работата на хората, които са призвани да гарантират сигурността на гражданите и обществения ред, съобщиха от полицията. Децата разгледаха работните помещения на служителите, оперативната дежурна част, патрулните автомобили и помощните средства, използвани от полицаите при изпълнение на служебните си задължения.

Кратка тематична беседа по пътна безопасност припомни на децата правилата за движение на пешеходците, информираха от ОДМВР-Видин. 

Инициативата на полицаите от РУ-Кула е част от дейностите по Националната програма „Работа на полицията в училищата“, която се реализира от 2000 г. в цялата страна. Тя е сред основните акценти в превантивната работа на ОДМВР-Видин сред децата и учениците в региона.

ОДМВР-Видин участва и в други инициативи по актуални теми, организирани от училищата и детските градини. Целта е повишаване информираността на децата и младите хора.

/РН/



Източник БТА