Подоляк: ООН са лобисти на военнопрестъпниците

0
212

©

Съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михайло Подоляк нарече ООН “лобисти на военнопрестъпниците”, заради предложението за премахване на редица санкции срещу Русия, за да се възстанови “зърнената инициатива”, предаде РБК–Украйна.

“Кой би си помислил, че ООН ще се превърнат в главните лобисти на военнопрестъпниците? 

Подоляк е отбелязал, че поради въвеждането на санкции за нарушаване на международното право западните страни са изпратили ясно послание към руския елит: “Русия с Путин няма бъдеще, Русия след Путин ще има шанс”.

“Лобирайки за идеята за премахване на санкциите срещу Русия за износ на откраднато зърно в разгара на пълномащабна война, ръководството на ООН иска да удължи живота на режима на Путин и да признае ракетните удари за ефективен инструмент за постигане на политически цели”, е написал той в социалната мрежа Х (Twitter).

Подоляк е подчертал, че нито една от тези “абсурдни идеи” не може да бъде реализирана, особено на фона на ракетния терор срещу пристанищната и зърнената инфраструктура на Украйна.

“Това обаче е още едно напомняне, че присъствието на Русия в Съвета за сигурност на ООН трови организацията като цяло“, е добавил Подоляк.

Bild съобщи по-рано, че генералният секретар на ООН Антонио Гутериш е изпратил писмо до Сергей Лавров с четири предложения в замяна на възстановяване на участието на страната в зърнената сделка. Сред тях по-специално връщането на руската държавна банка към SWIFT и връщането на замразените активи на Руската федерация.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник