Падна голяма тежест от нас

0
44


Нападателят Александър Колев коментира победата на България с 1:0 срещу Танзания в откриващия мач на турнира FIFA Series.

“Най-накрая една такава важна победа, която съм сигурен, че ще даде повече самочувствие и увереност на футболистите. Тежък мач срещу съперник, който играеше директен футбол с дълги топки.

Играят доста силов футбол, правят доста груби влизания. Контролирахме мача през по-голямата част, докато съперникът играеше с изритани топки на контраатаки.

През второто полувреме се отвориха малко повече и имаше повече пространства за нас и успяхме да спечелим няколко важни фаула, от които създадохме опасности. И стигнахме до този важен и победен гол. И това е най-важното. Със сигурност не беше най-добрият отбор за България, но пак казвам – важна беше победата и успяхме да се поздравим с трите точки. Гледаме към следващия мач и трябва да си извлечем поуките от грешките”, добави опитният футболист, който е играл в първенствата на Полша и Белгия, преди да се върне у нас.

Следващият съперник на българския състав в понеделник е този на домакините. За мача на стадион “Тофик Бахрамов” на 25-и март той каза: “Азербайджан е доста по-сериозен отбор, чисто футболно и като грамотност. Доста техни футболисти играят в добри клубове, а половината са в Карабах, които знаем какво направиха в Лига Европа. Доста труден съперник ще бъде, но всичко си зависи от нас и дано тази победа да вкара повече увереност във всички нас”.

“От година и пет месеца нямахме победа и със сигурност пада една тежест от всички нас. Дано отборът ни да заиграе по-освободено. Защото имаме добри футболисти, лидери, които играят на доста добро европейско ниво. Не мисля, че имаме лош отбор. Дано това е началото на пътя на победите и за по-добра игра”.

Малко преди края на редовното време и той можеше да се разпише, но ударът му с глава не намери мрежата. “Да, хубаво центриране на Мартин Минчев на първа греда. Единственото, което успях да направя, е да плъзна топката с глава. Но за мое съжаление беше в обсега на вратаря. За мене е важно да се раздаваме, а пък кой е вкарал, вече е друг въпрос. Победата е важната”.

“Искам да призова привържениците да имат повече търпение. Виждате, че имаме нов треньор. Показахме едно добро лице в предишните два мача с Унгария и Сърбия, днес пак така победа. Дано вървим нагоре, а те да седят зад отбора”, завърши таранът.





Източник 24часа