ОбС-Враца отново прие върнатия от областния управител правилник на ОП „Спорт и туризъм“

0
64



На извънредно заседание тази вечер общинските съветници на Враца потвърдиха решението си, с което бе приет проект за изменение и допълнение на Правилник за устройството и дейността на Общинско предприятие „Спорт и туризъм”-Враца, върнато от областния управител Надя Донкинска. 

Проектът бе гласуван на последното редовно заседание на Съвета и с него численият състав на предприятието бе намален с 23 бройки. Обсъждането на точката тогава предизвика спорове в съвета.

Според внесената днес в Съвета докладна в мотивационната част на заповедта на областния управител се посочва, че при приемането на проекта за общинското предприятие не са спазени разпоредбите на чл. 28, ал. 1 от Закона за нормативните актове (ЗНА),  разпоредбите на чл. 73 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Враца, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация, както и изискванията на чл. 59 от Административно-процесуалния кодекс (АПК).

„Разгледани по същество, изложените от областния управител мотиви са  неоснователни“, обясни председателят на ОбС-Враца д-р Владимир Христов, излагайки съображенията си пред участниците в заседанието. Христов посочи, че в спора за съкратените места „са се сблъскали класическите ляво и дясно“ и отново обясни, че част от съкратените места не са били заети, а за други е имало ненужно голям брой хора.   

„За“ повторното приемане на правилника гласуваха 24 общински съветници. Против бяха общински съветници от ПП „Продължаваме промяната“, „БСП за България“ и ПП „Възраждане“.

Преди обсъждането на точката клетва положи нов общински съветник в групата на ПП ГЕРБ, като на мястото на Вероника Ценова влезе Ивайло Иванов. Ценова напусна, защото стана част от екипа на кмета Калин Каменов.

 

/ВД/



Източник БТА