Областният управител на Габрово връща за ново обсъждане решение на Общинския съвет в Дряново

0
64



Със своя заповед областният управител на Габрово Мария Башева – Венкова връща за ново обсъждане в Общинския съвет в Дряново решение, като незаконосъобразно. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Габрово. 

С решението Общинският съвет одобрява Общи правила за отдаване под наем на паркоместа в централната градска част на Дряново, допълва и одобрява схема на паркингите в града и дава съгласие за провеждане на процедура по отдаване под наем на паркоместа, обясниха от областната администрация. 

При осъществяване на служебен контрол за законосъобразност върху актовете на общинските съвети е установено, че с конкретния административен акт Общинският съвет в Дряново е приел режим за разпореждане с общинска собственост, който противоречи на Закона за общинската собственост (ЗОС), създава пречки или ограничения за нейното използване. Актът не предоставя данни за предварителна оценка на въздействието и информация относно това публикуван ли е проектът на нормативния акт на интернет страниците на Община Дряново и на Общинския съвет, каквито са изискванията на Закона за административните актове, допълниха от институцията. 

Върнатият за ново обсъждане акт не влиза в сила и се разглежда от Общинския съвет в 14–дневен срок от получаването на заповедта на областния управител.

От Областна администрация – Габрово посочиха за БТА, че това е първото решение на Общинския съвет в Дряново, което е върнато за ново обсъждане от встъпването в длъжност на Мария Башева – Венкова. 

 

/БИ/



Източник БТА