Николай Н. Нинов разказва за мистични скални образувания в страната в нова книга

0
56


Николай Н. Нинов разказва за някои от най-мистичните скални образувания у нас в новата си книга „Маршът на идолите: Скалните стражи от мистична България“. Това съобщават издателите от „Сиела“.

В тома са включени истории за светилищните комплекси около Кърджали, скалните пазители на Белоградчик, човекоподобните образи около Банско, Бобов дол и Гърмен.

През вековете тези скални чудеса се превръщат в обожествявани идоли и култови центрове на древните, които участват като декор в обредите, наред с вкопаните наоколо жертвеници и хранилища за дарове, с всечените олтари, улеи и преливници, посочват издателите.

По думите им книгата е резултат на пътешествия из страната в продължение на години. Освен текстове в нея са публикувани и фотографии.

Николай Н. Нинов е журналист, писател и пътешественик. През 2012 г. той печели фотоконкурса „Спомен от лятото“, а по-късно споделя историите за пътешествията си в книгите „Повторени сънища“, „Времето гледа с десет очи“, „Намерени от чудесата“ и „Видения от древността“.

/ ГН

/ТС/



Източник БТА