Николай Колев преди Евроволей 2023: Очаквам тежки мачове срещу Словения и Украйна

0
401

В групата ни на Европейското първенство няма слаби отбори. Дори и да са теоретично на по-слабо ниво от нас, те може да са се подготвили отлично и да играят срещу нас като за последно. Все пак мисля, че по-тежки ще бъдат мачовете ни срещу Словения и Украйна. Там трябва да дадем всичко от себе си, за да победим. Това коментира пред сайта на БФ Волейбол националът Николай Колев.

Той говори за предстоящото Европейско първенство, на което България е един от домакините.

За Колев турнирът ще е много специален, тъй като отборът ни ще играе мачовете си от групата в родния му град Варна. Самият Колев за първи път ще излезе с националната фланелка на игрището пред публиката в родния град.

“Очаквам залата да е пълна, защото като дете съм идвал да гледам, но не съм играл в тази зала като състезател на националния отбор – заяви волейболистът. – Надявам се емоцията да е такава, каквато от трибуните. Идвах в залата във Варна, за да подкрепям отбора на всеки мач. Емоцията отгоре, от трибуните, е уникална, защото си част от фенската маса. Отдолу, от игрището, е съвсем различно, защото представляваш всички тези хора и цялата енергия, която те насочват към теб”.

Волейболистът не пропусна да отправи и призив към съгражданите си.

“Ако някой още не си е купил билет, да бяга да си купи, защото свършват. И да дойде да вика с пълно гърло за нас”, каза той.

Състезателят не скри и високите си амбиции за представянето на тима ни на шампионата.

“Надявам се да стигнем възможно най-високо. Много добър резултат би бил да влезем в “Топ 4”, демонстрира самочувствие Колев.

България е съдомакин на Европейското първенство по волейбол за мъже, което стартира на 28 август и ще продължи до 16 септември. Първият двубой на “лъвовете” във Варна е на 29 август от 20:30 ч. в зала “Конгресна” срещу Испания.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source