Има за цел да насочи вниманието на жените към здравето на гърдите им

13 октомври е обявен за световен ден без сутиени, пише еdna.bg. Ако питате някои мъже -такива трябва да са 365 дни в годината. Идеята за този ден обаче няма нищо общо с еротичните помисли, които вероятно предизвиква.

Денят без сутиени има за цел да насочи вниманието на жените към здравето на гърдите им – същите, които така безогледно тъпчем в по-малки чашки, за да изглеждат по-големи, пристягаме с неправилен размер сутиен или правим по-големи с дунапрен, сякаш можем да излъжем някой друг, освен себе си за истинския размер.

Така че използвайте днешния ден, за да направите две важни неща за себе си – прегледайте гърдите си и проверете дали носите правилния размер сутиен.

Ние можем да ви помогнем да направите и двете правилно.

И не носете всеки ден сутиен. Мъжката половина от човечеството ще е щастлива, гърдите ви – също.

Сковава и затруднява дишането

Ако сутиенът е неправилно подбран, то той оказва натиск върху гръдния кош и пречи да се диша пълноценно. Ако сутиенът ви оставя следи по кожата – разделете се с него.

Причинява болка

Собственичките на голям бюст често се сблъскват с болка в раменете и шията, която мината с махането на сутиена. Експерименти са доказали, че при преминаване на сутиен без банели или пълен отказ от него болката изчезва. Не на страданията!

Трудно е да се намери, още по-трудно да се подбере

Да се избере правилният сутиен е цяла наука. В търсенето на идеалния може да се наложи да се обиколят десетки магазини и пак да не се намери нищо подходящо.

Скъпо е

Бельото от качествени материи е скъпо. Много скъпо. За какво да харчите толкова пари. По-добре си купете билети за театър или червило.

Ограничава избора на дрехи

Случвало ли ви се е да се откажете от рокля с дълбок разрез на гърба или топ с открити рамене, защото се вижда сутиенът ви? Просто не слагайте този проклет сутиен. Ако толкова ви смущават щръкналите зърна просто им сложете лепенки (вече се продават специални такива).

Заема място в гардероба

Черни, бели, сиви, цветни, копринени, дантелени, за специални случаи, за всеки ден… Това безобразие вече е заело отделно чекмедже и заплашва това с бикините. Стига вече!

Разваля романтичните моменти

Що се отнася до особените случаи. Мъжете ненавиждат борбата със закопчалката на сутиена. Избавете го от тази напълно ненужна част от прелюдията. Освен това повече няма да откачате дали цветът на бикините ви съвпада с този на сутиена…

Разваля другите дрехи при пране

Тези зловредни кукички на закопчалката вероломно се впиват във всичко, до което се докопат при пране в пералнята. Да, може да се слагат в специални торбички, ахаха, а може просто да не ги носите.

Ограничава правата

Сутиенът е отживелица от патриархалното минало, в което жените е трябвало да потискат признаците на своята женственост. Понякога и мъжете имат завиден размер гърди. Защо от жените се иска да покриват своите с допълнителен слой материя? Малки или големи, млади или зрели – това е просто една част от тялото, която не е срамно, че имаш.

Има живот и без сутиен!

Повярвайте, ако престанете да носите сутиен светът няма да свърши, планетите ще продължат да се въртят, слънцето все още ще грее. Важното е на вас да ви е леко, удобно и комфортно. И ако сутиенът продължава да ви създава неудобства няма нито една реална причина да продължавате да го носите.

С или без сутиен – това е само ваш личен избор!

Интересни факти за сутиените:

1. Всички размери са различни

Следната ситуация се е случвала на всяка една жена: Харесвате си даден модел сутиен, пасва ви перфектно, проверявате размера, но той не е същият в други магазини, модели и така нататък. Разликата в размера се получава, защото… величината при сутиените е много субективна.

Няма стандартен размер за номер на чашката и се оказва, че те са съвсем различни при всеки производител. Препоръчваме ви да се придържате към старомодния начин за пробване, отколкото да зависите изцяло от онлайн поръчки и магазини.

2. Удобството идва от гърба

Дори и да ви се струва странно, сигурността и липсата на разместване не идва от размера и формата на чашките. Точно обратното – гледайте закопчалката. Ако задната част на сутиена ви прилепва добре по гърба, без да стяга, това е добър знак. Ако има каквато и да е разлика, в последствие ще откриете, че или се размества, или ви причинява болка и протъркване.

3. Банелите не предизвикват рак

Широко разпространен е митът, че банелите са основната причина за появата на рак на гърдата. Това е един мит, който по никакъв начин не отговаря на истината. Теорията е, че стегнатата и твърда част на сутиена непрестанно се впива в кожата и може да причини сериозни проблеми с лимфните възли. За всички тези слухове обаче, няма абсолютно никакви научни доказателства.

4. Няма проблем да спите със сутиен

Често попадаме в спор с приятелка, която твърди, че най-опасното нещо е да си легнете със сутиен. Всъщност, оказва се, че е даже точно обратното. Един от най-големите проблеми на жените с годините е гравитацията, а сутиенът оказва точно тази буквална „подкрепа“, от която се нуждаем.

Ако ви е удобно да спите със сутиен, няма никакъв проблем за организма. Единственият проблем, който може да имате е, ако моделът е твърде впит или оказва натиск. Вместо това, препоръчваме да се спрете на спортните сутиени, които са изцяло от меки материи и нямат банели или каквито и да е метални части.

5. Сутиенът има краен срок

Неписано правило е, че един и същи сутиен не трябва да се носи в два поредни дни. В противен случай, рискувате да се разтегнат меките части и ластиците и да се наложи да изхвърлите модела много по-рано, отколкото ви се иска.

Стандартно, времето в което е годен сутиенът ви за носене е между година и половина и две години. След този период, материите се отпускат и е нужна смяна.

6. Революционният модел сутиен без презрамки

няма да пада, дори ако жената, която го носи, подскача. Ефектът се постига чрез поликарбонатните структури, наподобяващи ръце, които са оформени от вътрешната страна на чашките, за да поддържат бюста.
„Идеята ни бе да наподобим действията, които жената би извършила, ако сама повдигаше и поддържаше гърдите си“, казва Джулия Нолан, говорителка на компанията. Разработката му е продължила две години. Продуктът е тестван над 100 часа и 85 % от жените, които са го изпробвали, са го харесали. Новият сутиен без презрамки се предлага в размери от A до F, в черен и телесен цвят.

  1. Нова мода: Сутиен със зърна е истински хит /ВИДЕО/
  2. Неустоимата Емили се пусна без сутиен и вдигна градусите /снимки 18+/
  3. Племенница на Искра Фидосова лъсна по сутиен и прашки
  4. Жените със силиконов бюст изневеряват много по-често
  5. Приятелката на Деле Али Синди Кимбърли направи фурор на филмовия фестивал в Кан с…
  6. Гери-Никол показа огромни гърди на плажа в Дубай /видео/
  7. Росарио Доусън: Постоянно си представям хората без дрехи
  8. Жените с големи гърди трябва да изхвърлят това от гардероба си
  9. Daisy Keech – тръгва ли ново инстаграм цунами в САЩ, което дави мъжки мечти
  10. Четири признака, че жена ви си има любовник
  11. Модели на „Виктория Сикрет“ – подтиквани към наркотици и секс
  12. Този път Камелия изби рибата! Клонира се и си показа… ВИДЕО 18+
  13. Съпругата на футболна звезда, родила четири деца, полугола на капака на кола СНИМКИ 18+
  14. Жените с големи гърди споделиха 8 шокиращи неща!
  15. САМО ЗА ЖЕНИ: Всичко, което трябва да знаеш за вените на гърдите
  16. 22 неща за женските гърди, които едва ли знаехте!