САМО ЗА ЖЕНИ: Всичко, което трябва да знаеш за вените на гърдите

0
2412

Ако имаш видими вени на гърдите си, определено не си единствената.

Ето защо те са по-видими при някои хора, отколкото при други.

Не е необичайно да имаш изпъкнали вени на гърдите си, но все пак някои жени се притесняват заради тях.

Вените са жизненоважна част от нашата система, пренасяйки кръв към сърцето. Въпреки че са под кожата, в някои части на тялото те са по-видими – обикновено на ръцете и краката, а в някои случаи и на гърдите.

Какви са причините?

1. Хормонални промени

Когато тялото ти изпитва хормонални колебания, може би защото си в цикъл или приемаш нови контрацептиви, това може да доведе до увеличаване на размера на гърдите, което прави вените по-забележими от обикновено.

2. Увеличаване на теглото

Наддаването на килограми може да доведе до опъване на кожата около гърдите ти, което прави вените по-видими.

3. Отслабване

Също така, заради загубата на тегло мастният слой, който обикновено прикрива вените, може да стане много по-тънък. По този начин вените се забелязват много по-лесно.

4. По време на бременност

Особено в ранната бременност, върху гърдите ти могат да се видят много повече вени, защото обемът на кръвта се увеличава приблизително с 20-40% по време на бременността и вените са по-големи от нормалното.

5. Уголемяване на гърдите

Гръдните импланти могат да доведат до видими вени на гърдите, така че всеки, който се насочва към хирургията, трябва да е наясно с това. Обикновено се наблюдава при слабите жени с импланти, тъй като те имат малко мазнини в тялото, които да скрият вените.

6. Възраст

По-възрастните жени е много вероятно да получат видими вени на гърдите си, защото естествено кожата им става по-тънка и по-прозрачна с възрастта, а мазнините на гърдите намаляват с намаляващите нива на хормоните.

7. Големи гърди

Жените с по-големи, по-тежки гърди също са по-склонни да получат видими вени, тъй като ефектът от тежестта може да доведе до опъване на кожата, което означава, че вените са много по-забележими.

8. Здравословно състояние

Жените трябва да са наясно, че има някои здравословни причини, заради които вените на гърдите стават по-видими – като мастит, болестта на Мондор и рак на гърдата.

Ако си забелязала, че вените на гърдите ти са станали по-забележими и не можеш да установиш причината, срещнни се със своя лекар или специалист, за да ги разгледа. Само за спокойствие и да се увериш, че няма сериозна причина за това.

Как могат да се предотвратят вените на гърдите?

За съжаление, не винаги е възможно да се предотврати появата на видими вени на гърдите. Някои жени просто са по-склонни да ги получат заради генетиката или бременност.

Въпреки това, поддържането на здравословен начин на живот и редовните упражнения ще ти помогнат да поддържаш вените си в добра форма и по този начин да намалиш обема им. Препоръчително е също така да носиш удобен и подходящ за теб сутиен, за да ограничиш дразненето и възпаленията в областта на гърдите.

http://www.cosmopolitan.bg

  1. Учени изчислиха точния размер на идеалните женски гърди
  2. Лятна мода: Мигновено увеличаване на бюста – един неочакван начин да привлечете мъжкото внимание! /СНИМКИ/
  3. Бюстът издава характера на жената
  4. По-големи гърди – по-кратък живот
  5. Четири храни за големи гърди /18+/
  6. Формата на бюста определя характера на жената
  7. Как се гадае по женските гърди?
  8. Нещо любопитно за жените с малки гърди
  9. Само жените с едър бюст ще разберат това! /18+/
  10. Сексолог: Има 6 типа жени в зависимост от формата и размера на гърдите им