Народният театър представя социална антиутопия по „Елементарните частици“ на Мишел Уелбек

0
71


Спектакълът на Крис Шарков е социална антиутопия, която поставя въпроса дали в дехуманизиращия се свят човекът запазва свойството си да обича. Отговорът се търси чрез пътешествие назад и напред във времето. Това разказват от Народния театър по повод предстоящата премиера по „Елементарните частици“ на Мишел Уелбек

По думите им романът разкрива проблемите на съвременното европейско общество по провокативен, дързък, арогантен, дори оскърбителен начин. Чрез увлекателните истории на двама братя – неуспешен писател и световнопризнат учен-биолог, се говори за любовта във времето на свръхтехнологиите. Въпросите се задават с нагла смелост, но и с идеалистична представа за бъдещето на хората, допълват от трупата.

Както писа БТА, първото представление е на 21 април. Участват актьорите Дарина Радева, Димитър Николов, Елена Иванова, Жаклин Даскалова, Мартин Димитров, Славена Зайкова, Теодора Духовникова.

Преводът е на Красимир Петров, сценографията и костюмите – на Никола Тороманов, музиката – на Емилиян Гацов-Елби, мултимедията – на Ралица Георгиева. Драматург е Майя Праматарова.

Спектакълът е част от програмата „Театър +“ на Народния театър „Иван Вазов“ – платформа за дългосрочна и съвместна творческа работа за обмяна на идеи и представяне на нови драматургични и сценични тенденции на съвременния театър. 

/ДД

/ХТ/



Източник БТА