Най-добър играч на УЕФА за миналата година е Ерлинг Холанд

0
153

Най-добър играч на УЕФА за миналата година е Ерлинг Холанд

© uefa.com

Норвежкият бомбардировач на Манчестър Сити Ерлинг Холанд спечели наградата на УЕФА за Най-добър играч през миналия сезон.

Това астана ясно на церемонията на Европейската футболна централа в Монако, където бе изтеглен и жребия за груповата фаза на Шампионска лига.

23-годишният Холанд вкара 52 гола във всички турнири, подобри куп рекорди и бе с ключов принос за требъла, до който стигна тимът на Хосеп Гуардиола.

Холанд стана голмайстор на Шампионска лига с 12 попадания и воедещ реализатор на Премиър лийг, където отбеляза рекордните 36 попадения.

Норвежецът спечели наградата в конкуренцията на аржентинеца Лионел Меси, който остана втори, и своя съотборник в Манчестър Сити, белгиеца Кевин де Бройне, завършил на трета позиция в анкетата.

“Чувствам се добре. Спечелих требъл на 22 години. Изживявам мечтата си. Да мога да направя това заедно с моите съотборници е нещо специално. Наистина съм щастлив. Това ми дава толкова много мотивация да продължа да работя и да печеля повече от тези трофеи. Това е безплатна мотивация. Готов съм да дам всичко от себе си, за да имаме още един такъв страхотен сезон”, заяви Холанд.

Ерлинг Холанд]]>

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source