Над 50 доклада ще обсъди Столичният общински съвет на редовното си заседание

0
68



Над 50 доклада ще обсъди Столичният общински съвет (СОС) на редовното си заседание, което започва в 10:00 часа според дневния ред, публикуван на сайта на Съвета.

Сред темите, които общинските съветници ще обсъдят и гласуват, са доклад на заместник-кмета Надежда Бачева и общинските съветници Веселин Калановски, Симеон Ставрев и Бойко Димитров относно партньорство между Столичната община и фондация “Венцислав Янков” и съфинансиране в размер на 27 485 лева за подпомагане на младежи и деца – талантливи пианисти от социално слаби семейства и със специални потребности, за участие в обучителни дейности за 2024 година.

СОС ще разгледа доклад на общинския съветник Карлос Контрера за създаване на временна комисия на СОС за анализ на дейността на общинското предприятие “Гробищни паркове” за периода 2019-2023 г.

Съветът ще обсъди и предложение на зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов и общинските съветници Борис Бонев, Андрей Зографски и Гергин Борисов за въвеждане на нова трамвайна линия №15 между ж.к. “Бъкстон” и метростанция “Витоша”

Столичната община да задържи минералната баня в кв. “Горна баня” и спешно да я ремонтира, предлагат в доклад до СОС общинските съветници от групата на “Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”) Цветелина Симеонова-Заркин и Димитър Петров.

Общински съветници предлагат СОС да възложи на кмета на Столичната община да преговаря с ръководството на Народното събрание и Министерството на отбраната за осигуряване на свободен достъп на граждани до парка на резиденция “Лозенец”

Части от Антична Сердика и архитектурното наследство на София да бъдат представени чрез триизмерни информационни елементи като за целта бъде организиран художествен конкурс, който да изработи визиите, предлагат в доклад до Съвета общинските съветници от “Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”) Гергин Борисов и Росица Николова.

/РИ/



Източник БТА