• Комерсант: Абакарова, участничка в стрелбата в Москва Сити, е задържана в България

В България служителите на реда по искане на Русия задържаха участник в престрелката в Москва през 2017 г., съобщи вестник “Комерсант” .

„В България беше задържан 44-годишният Абубакар Абакаров, родом от дагестанското село Учкент, охранител на вицепрезидента на WKGE (Световния конгрес на планинските евреи) и бизнесмена Габриел Юшваев“, се казва в публикацията . казва. 

Уточнява се, че Абакаров се издирва от седем години. Сега руската Генерална прокуратура подготвя документи за започване на екстрадирането на Абакаров.

Стрелбата е станала в нощта на 17 ноември 2017 г. в ресторант Crystal BallRoom в кулата Око на комплекс Москва Сити. Там отпразнува своя юбилей бизнесменът Дмитрий Павлов, известен в определени кръгове с прякора Павлик (Павлуха). По предварителни данни охраната е помолила шофьора да препаркира колата, за да не пречи на гостите да влизат в сградата. 

“Известия”  отбелязва, че оперативни служители разполагат с информация, че охраната на бившия член на борда на директорите на “Вим-Бил-Дан”, вицепрезидент на Световния конгрес на планинските евреи Габриел Юшваев е влязла в престрелка с охраната на комплекс “Око”. . Съобщава се, че в резултат на стрелбата са ранени седем души: двама служители на Националната гвардия, трима охранители, един заподозрян и диджей, пише ren.tv