Ученици от ФСГ “Васил Левски” в Добрич участваха в събитие „Mладите хора и Европа: #ИзползвайГласаСи”

0
75

Ива, Жени и Наско, ученици от ФСГ “Васил Левски” Добрич, се включиха активно в дебатите и гражданските работилници, които бяха част от събитие, организирано от Бюрото на Европейския парламент: „Mладите хора и Европа: #ИзползвайГласаСи”, което се проведе в сградата Народното събрание.

Събитието даде възможност на учениците да се срещнат в първата част с българските евродепутати: Андрей Ковачев, Европейската народна партия (ЕНП), Петър Витанов, Социалисти и демократи (С&Д), Атидже Алиева-Вели, Обнови Европа и Ангел Джамбазки, Европейски консерватори и реформисти (ЕКР).

Работилниците бяха организирани по темите „Младият човек в ЕС – как мога да участвам и влияя“, „За бъдеще без отпадъци – действаме сега“, „Свят от данни“ и „Демокрация > Диктатура“.

Във втората част дускусиите продължиха с народните представители от Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната: Деница Симеонова и Кристиан Вигенин.

Това мащабно гражданско събитие за младите хора, на които им предстои да вземат първите си самостоятелни и отговорни решения, беше съпътствано от много емоции и незабравими спомени за учениците.