Награди за Студио „Сарандев“ от конкурса „Нова музика“ – Горна Оряховица

0
557

На 21 и 22 май в град Горна Оряховица се проведе XVI Международен конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика“2022. В него взеха участие и певци от Студио „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокални педагози Елена Карабельова и Жана Стефанова. Те успяха да грабнат няколко награди в оспорвана конкуренция с други таланти от много градове на страната: Велико Търново, Пловдив, София, Карлово, Търговище, Горна Оряховица, Русе, Шумен, Варна, Сопот, Плевен, Панагюрище, Велинград и др.
Ивайла Михайлова, възпитаничка на Елена Карабельова, се пребори за призовото второ място във втора възрастова група.
Четири ученички на младия вокален педагог на Студио „Сарандев“ Жана Стефанова се представиха в конкурса и се завърнаха от Горна Оряховица с отличия. Сиана Славчева е с трета награда в първа възрастова група. Ванеса Кънчева също успя да грабне трета награда при най-малките. Никол Михайлова  и Никол Николова са с поощрителни награди съответно в първа и в трета възрастови групи.
Журито, оценяващо изпълненията на участниците бе в състав: Милена Добрева – вокален педагог и диригент, Георги Янков – вокален педагог, проф. Валентин Мунтеан – Румъния.
Организатори на конкурса „Нова музика“ са Община Горна Оряховица и НЧ „Напредък –1869“ – Горна Оряховица.