Първо място за танцов спектакъл „Хари Потър и стаята на тайните“

0
519

На 22.05 балетна формация “MY DANCE” взе участие в 21-ви Фестивал на Изкуствата „Приказка за теб“ – гр. Варна. Момичетата се представиха с танцовия спектакъл „Хари Потър и стаята на тайните“ и категорично с единодушие от целия колектив на журито приеха с огромна гордост купата за първо място. Председател на балетното жури беше Любомир Кацаров.

Момичетата получиха и изключителна покана от журито, която изпълни очите им със сълзи от радост и гордост. „Хари Потър и стаята на тайните“ да бъде представен в Държавна опера Варна.

„Не съм предполагала, не съм и мечтала дори за такава висока оценка и такава възможност, покана от колектива на журито“ – споделя Пламена Петрова – хореограф на балетна формация “MY DANCE”

Танцов спектакъл „Хари Потър и стаята на тайните“ е поставен по сценарий на Красимир Демиров, музикално и видео оформление Васил Василев и хореограф Пламена Петрова.

В по-ранната част на фестивала, в балетния блок групата на сеньори и джуниъри се включиха с още три танца. Там също пожънаха висок успех. Никол Тодорова с танца „Буря в морето“ взе първо място. Танците „Пясъците на Египет“ с хореографи Пламена Петрова и Юлия Георгиева и „Сенки в мрака“ с хореограф Виктория Димитрова също бяха високо оценени и наградени отново с първо място. Групата спечели и специална награда на журито – купа.

Балетна формация “MY DANCE” имат и още един повод за радост. От 23.05 момичетата ще тренират и репетират в чисто нова зала, която се намира на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ 59 /в сградата на Аптечно АД/ Там те ще се подготвят за още два конкурса през лятната ваканция, както и ще продължават да творят и да се развиват. През цялата лятна ваканция ще се приемат нови деца, които максимално ще се постараят да се подготвят за квалификация за World Championship of majorette – sport – IAM-2023 в Националния Шампионат „Златен помпон“ – Албена.

„Изключително съм горда с момичетата, с които работя. Виждам в най-големите момичета това, за което съм мечтала и съм настоявала през годините. Винаги съм искала да изразят себе си и съм давала възможност за импровизация и лично творчество в танците. И през последната година това ярко започна да се проявява. Гордея се, че успявам да възпитам в тях смелостта да покажат себе си. Друго важно нещо, което се опитвам да възпитам у децата е сами да откриват грешките си. Дори и по-малките сами поемат инициативата да отработят допълнително нещата, които ги затрудняват, притесняват или се получават трудно. Горда съм. Страхотни деца  и страхотни родители. Родители, на които искам да благодаря изключително много за всяка помощ. Както и на близките ми хора, които винаги са до мен.“ – споделя още Пламена Петрова.