НОВИ ОТЛИЧИЯ ЗА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ВОКАЛНИЯ ПЕДАГОГ ЕЛЕНА КАРАБЕЛЬОВА ОТ ОНЛАЙН ЕТАПА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС „СРЕБЪРНА ЯНТРА“ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО

0
615

Приключи ОНЛАЙН етапа на 20-тия Международен конкурс „Сребърна Янтра“ – Велико Търново. Възпитаниците на вокалния педагог Елена Карабельова, представили се в този форум, са отново класирани на призови места.
В трета възрастова група (13 – 15 години) Денислава Димитрова е с две награди – Голямата награда TROPHY WINNER в номинация „Песни от филми и мюзикъли“ и първа награда в номинация „Песен на роден език“. В същата възрастова група с втора награда е Доника Димитрова, която участва в онлайн етапа само с песен на роден език.
Голямата награда TROPHY WINNER в четвърта възрастова група (17 – 30 години), в номинация  „Песни от филми и мюзикъли“, бе грабната от Димитрина Германова.
За поредна година Димитрина участва и в категорията “Family group” заедно със своята сестра Росина. Техният дует бе класиран на първо място.
Видеата на участниците са преглеждани от международно жури състоящо се от изтъкнати музиканти професионалисти от 10 държави.

Онлайн етапът на конкурса „Сребърна Янтра“ играе роля и на селекция за присъственото издание, което ще се състои от 23-ти до 25-ти септември в Драматичния театър на Велико Търново. Тогава на сцената ще се представят участници не само от България, но и от Италия, Армения, Кипър, Молдова и Румъния, и всички те ще се борят за голямата награда на конкурса – ГРАН ПРИ – 1000 евро.
Вече са ясни и членовете на журито за присъствения етап: Силвия Кацарова, проф. Сребра Михалева, Паскал, Роко Палацо – Италия, Лилиана Корнила – Румъния, Родица Росиору – Молдова, Арман Гукасян – Армения.
„Сребърна Янтра“ е конкурс с дългогодишни традиции, с високо ниво на участниците и със силно международно присъствие. Директор на форума е Румяна Начева.